A Mediaworks tulajdonában álló cég fogja terjeszteni a Blikket és a Népszavát

A Mediaworks tulajdonában álló cég fogja terjeszteni a Blikket és a Népszavát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 1-jétől a Mediaworks tulajdonába tartozó Medialog fogja terjeszteni a magyarországi napilapokat, többek között a Blikket és a Népszavát is – írja hétfői cikkében a Media1.

A médiaügyekben illetékes hírportál szerint miután az állami Magyar Posta megszünteti hírlap kézbesítési üzletágát, a Népszava és a Blikk kiadói csak úgy tudták megoldani lapjaik házhoz szállítását, hogy szerződést kötöttek a kormánypárti médiaholdinghoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó Medialoggal a terjesztésről.

Mátray Mihály, a Népszavát kiadó XXI. Század Média Kft. ügyvezetője megerősítette az oldalnak, hogy valóban létrejött a megállapodás a Medialoggal. A lapot egyébként a Mediaworks tulajdonában álló nyomdában készítik. (A Blikknek jelenleg a Ringier Axel Springer Magyarország a kiadója.)

A Mediaworks alá tartozik a Magyar Nemzet címmel megjelenő napilap, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a Ripost, a Bors, a megyei lapok, illetve olyan portálok, mint a 888.hu, a Figyelő.hu vagy a Lakaskultura.hu.