Media1: Egyelőre elmarad az ElkXrtuk tévépremierje

Media1: Egyelőre elmarad az ElkXrtuk tévépremierje

Film az őszödi beszédről ELKxRTUK / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad az ElkXrtuk vasárnap esti tévépremierje, számolt be róla a SorozatWiki alapján a Media1. Korábban úgy volt, hogy január 23-án, vasárnap este 21:20-kor vetítik az elvileg 2006 őszéről szóló, de kritikusai szerint a kormány pártpolitikai céljait kiszolgáló krimit. Kálomista Gábor produkciójának, amit a mozikba kerülés érdekében még művészfilmnek sem voltak restek címkézni, ősszel volt a mozibemutatója. A filmet végül kifejezetten sokan néztek meg, a Toxikoma és a Nagykarácsony mellett ez volt a legnézettebb magyar film tavaly.

A Media1 szerint egyelőre nincs információ arról, miért döntött a műsorváltozás mellett a TV2. Jelenleg a műsorújságból az derül ki, hogy a film helyett Herendi Gábor rendezését, a Valami Amerika 3-at fogják adni. A csere pikánsnak is mondható azt tekintve, hogy Herendi tavaly kifejezetten kormánykritikusan kezdett nyilatkozni, sőt, bemutatott egy igencsak kritikus rövidfilmet az interneten, a Valami Amerikában sokszor emlegetett Bűnös várost.

A Média1 kereste Kálomista cégét, a Megafilmet, illetve a TV2-t is, egyelőre nem érkezett válasz.

Frissítés: A Telex kérdésére a TV2 úgy válaszolt, programing okokból a televíziós premiert egy későbbi időpontra tették át, néhány héten belül lesz látható a csatorna műsorán.