Meghalt Meat Loaf

Meghalt Meat Loaf

Michael Lee Aday, azaz Meat Loaf a 2019-es GalaxyCon Raleigh képregényfesztiválon (Fotó: Super Festivals)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenégy éves korában elhunyt Michael Lee Aday, azaz Meat Loaf művésznéven ismert rockzenész, színész – jelentette a brit közszolgálati BBC. A halálhírt a zenész családja is megerősítette Meat Loaf Facebook-oldalán.

– Megtört szívvel jelentjük be, hogy mindenkivel összehasonlíthatatlan Meat Loaf ma este eltávozott – írták. Felesége, Deborah az utolsó pillanatig ott volt vele, ahogy az utolsó 24 órában két lánya és több közeli barátja is. A család közleményében azt is kéri, tudják, sokakat inspirált és sokaknak adott erőt Meat Loaf, és hálásak minden támogatásért, ám azt szeretnék, ha tiszteletben tartanák a gyászukat, és nem zavarnák őket ebben. Egyúttal zárszóként hozzáteszik, soha senki ne hagyjon fel a rockzene szeretetével.

A dallasi születésű zenész 1977-es Bat Out of Hell című albuma ott van minden idők tíz legnagyobb példányszámban eladott lemeze között – összesen 43 milliót vásároltak belőle a rajongók. Az album megannyi díjat és elismerést zsebelt be az évtizedek alatt. Az 1993-as I’d Do Anything for Love című számával pedig Grammy-díjat is nyert.

A zenélés mellett színészként is számos emlékezetes alakítás fűződött Meat Loaf nevéhez. Játszott többek között az 1975-ös Rocky Horror Picture Showban, az 1992-es Wayne világában, a Chuck Palahniuk regényéből készült 1999-es Harcosok klubjában, vagy a 2001-es Gyújtópont című filmben.

Azt nem tudni, mi okozta a zenész végzetét. A BBC összeállítása szerint Meat Loaf korábban többször is összeesett, elájult a színpadon, így 2011-ben az amerikai Pittsburghben, majd 2016-ban a kanadai fővárosban, Ottawában is. Három évvel ezelőtt a kulcscsontját tört el, amikor leesett egy színpadról egy texasi konferencián.

Címkék: zene, halálhír, Meat Loaf