Megtaláltak egy ellopott Picasso-képet Athénban

Megtaláltak egy ellopott Picasso-képet Athénban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A festményt kilenc éve lopták el egy galériából egy betörés során – jelentette a brit közszolgálati a BBC.

Az athéni rendőrség hétfőn számolt be arról, hogy megtalálták Picasso 2012-ben ellopott női portréját, és egy másik képet is, Piet Mondrian szélmalmot ábrázoló, 1905-ben készült alkotását. Mindkét festményt az Athéni Nemzeti Galériából lopták el 2012-ben, egy betörés során. A képeket egy kora reggeli órában kiemelték a keretből, és néhány perc alatt eltávolították őket a múzeumból. Egy másik Mondriani-festményt az elkövetők menekülés közben hátrahagytak.

A Reuters hírügynökség névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egy görög állampolgárságú férfit tartóztattak le, miután rábukkantak a műalkotásokra Athén külvárosában. Néhány hónapja a görög rendőrség már utalt arra, hogy úgy hiszik: az ellopott műkincs még mindig az ország területén van.

Picasso női portréját maga a művész ajándékozta az Athéni Nemzeti Galériának 1949-ben, elismerésül, amiért Görögország ellenállt a náci Németországnak. A képet tíz évvel az ajándékozás előtt festette.