Molnár Piroska: Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom

Molnár Piroska: Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom

Molnár Piroska (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szomorú, ha egy színészt a politikai hovatartozása miatt szeretnek vagy utasítanak el, a szerepet nem lenne szabad összekeverni a magánemberrel – mondta a Magyar Hangnak Molnár Piroska. A színésznő élete első monodrámájában Brunhilde Pomselt, Goebbels egykori titkárnőjét játssza az Orlai Produkciós Iroda Egy német sors című előadásában. Ennek apropóján beszélgettünk vele a hatalom és a sodródó tömegek viszonyáról vagy épp a kritikus gondolkodásról.

Molnár Piroska nem csupán az egyik legismertebb magyar színésznő, számtalan felejthetetlen alakítással a háta mögött, ő egy valódi intézmény. Jelenléte a színpadon, vagy feltűnése a filmvásznon mindig új jelentéssel gazdagítja az alkotást. Jelenleg mindennap próbál, majd fellép, van, amikor kétszer is.

– Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként – mondta lapunknak a színésznő annak kapcsán, hogyan bírja a tempót.

Molnár Piroska beszélt arról is, hogy az emberek minden korban féltik az egzisztenciájukat, rettegnek attól, hogy ha nem igazodnak a hatalomhoz, akkor bántódásuk esik. Így anélkül, hogy észrevennék, önkéntelenül is beállnak a sorba. – Később talán rádöbbennek, hogy mi történt velük, de abban a helyzetben képtelenek kívülről tekinteni saját magukra – fogalmazott.

Felnyithatja-e a színház az emberek szemét? Csak a szórakoztatásra van igény, vagy vannak kritikusan gondolkodó nézők is? Van-e értelme a tüntetéseknek? Alföldi Róbert leváltása után miért nem maradt a Nemzeti Színházban annak ellenére, hogy Vidnyánszky Attila marasztalta? Miért disznóság, amit Máté Gáborral és a Katona József Színházzal csinál a kormány? Hogyan emlékszik vissza a legendás kaposvári évekre? Mit mondott a somogyi „vörös báró” egy korrupt politikusról szóló darab láttán? Mit jelentene, ha megszűnnének a független színházak? Miként tekint a díjaira, elismeréseire a Nemzet Színésze? És a következő évadtól miért csak nézőként jár majd színházba?

A válaszokat megtalálják a Magyar Hang legfrissebb, március 6-án megjelent 2020/10. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2020/10. számban? Itt megnézheti!