Mundruczó Kornél #freeSZFE pólóban jelent meg a velencei filmfesztiválon

Mundruczó Kornél #freeSZFE pólóban jelent meg a velencei filmfesztiválon

Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 5-én. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart. MTI/AP/Joel C Ryan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mundruczó Kornél rendező és csapata #freeSZFE feliratú pólóban jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon – vette észre a 444.hu. Mint arról lapunk is hírt adott, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjét beválogatták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába. A rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának főszereplője Vanessa Kirby és Shia LeBeouf.

https://www.facebook.com/Szinhazesfilmmuveszetiegyetem/posts/3641402159205199

Mundruczó mellett Wéber Kata forgatókönyvíró és Petrányi Viktória executive producer is viselte a Színművészetit támogató pólót. A sajtótájékoztatón Mundruczóék elmagyarázták a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondta, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóinak, akik éppen intézményükért küzdenek. – Ez az ügy a mi ügyünk – tette hozzá a rendező.

A rendező nemrég interjút adott lapunknak is. Ebben elmondta: „Ahogy (Vidnyánszky Attila – a szerk.) lebagázsozta az SZFE ügyében tiltakozókat – az ember nehezen mond bármit a nyelvi kultúrára, amit az olyan kifejezések tükröznek, mint ez vagy a libernyák. Én az SZFE-n töltöttem kilenc évet, diákként sok szép emléket, szenvedést és megkísértést, őszinte vágyat és tapasztalatot gyűjtöttem össze, miközben persze más sem érdekelt, mint, hogy elég tehetséges vagyok-e. Diáknak lenni sebezhető állapot, amelyben egy végtelen biztonságot nyújtó intézmény az SZFE. Ezek között a falak között tehetség lakik. Az említett tradíciót, ezt a szellemi bázist ignorálni és leuralni egyszerűen lehetetlen, másrészt végtelenül durva. Jóérzésű embereknek nem szabadna megtenniük. Hozzáteszem, az épületen belül soha nem éreztem semmilyen terrort azt illetően, mit kellene gondoljak.”

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Kötöttfogás Extra

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Zubreczki Dávid

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?