Mundruczó Kornél #freeSZFE pólóban jelent meg a velencei filmfesztiválon

Mundruczó Kornél #freeSZFE pólóban jelent meg a velencei filmfesztiválon

Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 5-én. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart. MTI/AP/Joel C Ryan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mundruczó Kornél rendező és csapata #freeSZFE feliratú pólóban jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon – vette észre a 444.hu. Mint arról lapunk is hírt adott, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjét beválogatták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába. A rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának főszereplője Vanessa Kirby és Shia LeBeouf.

https://www.facebook.com/Szinhazesfilmmuveszetiegyetem/posts/3641402159205199

Mundruczó mellett Wéber Kata forgatókönyvíró és Petrányi Viktória executive producer is viselte a Színművészetit támogató pólót. A sajtótájékoztatón Mundruczóék elmagyarázták a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondta, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóinak, akik éppen intézményükért küzdenek. – Ez az ügy a mi ügyünk – tette hozzá a rendező.

A rendező nemrég interjút adott lapunknak is. Ebben elmondta: „Ahogy (Vidnyánszky Attila – a szerk.) lebagázsozta az SZFE ügyében tiltakozókat – az ember nehezen mond bármit a nyelvi kultúrára, amit az olyan kifejezések tükröznek, mint ez vagy a libernyák. Én az SZFE-n töltöttem kilenc évet, diákként sok szép emléket, szenvedést és megkísértést, őszinte vágyat és tapasztalatot gyűjtöttem össze, miközben persze más sem érdekelt, mint, hogy elég tehetséges vagyok-e. Diáknak lenni sebezhető állapot, amelyben egy végtelen biztonságot nyújtó intézmény az SZFE. Ezek között a falak között tehetség lakik. Az említett tradíciót, ezt a szellemi bázist ignorálni és leuralni egyszerűen lehetetlen, másrészt végtelenül durva. Jóérzésű embereknek nem szabadna megtenniük. Hozzáteszem, az épületen belül soha nem éreztem semmilyen terrort azt illetően, mit kellene gondoljak.”