Návai Anikó plagizálta a Scarlett Johanssonnal „készített” „exkluzív” interjúját

Návai Anikó plagizálta a Scarlett Johanssonnal „készített” „exkluzív” interjúját

Scarlett Johansson a Magyarországon forgatott Fekete özvegy főszerepében (Fotó: Disney)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nők Lapja július 7-i számában közölt exkluzív interjút Scarlett Johansson színésznővel, ami nem mindennapi dolog a magyar sajtóban. A cikk szerzője (természetesen) az Amerikában élő Návai Anikó volt.

Csakhogy, mint a TheWrap megírta, az interjú el sem készült (már csak azért sem, mert Johansson sok kollégájához hasonlóan megharagudott a hollywoodi külföldi tudósítók szövetségére (a HFPA-re), aminek Návai is oszlopos tagja, és sosem ad nekik interjút), hanem Návai korábbi cikkekből ollózta össze a „beszélgetést”, magyarul plagizált, írja a HVG.

Vass Virág, a Nők Lapja főszerkesztője közölte, hogy Návai komoly hibát vétett, ezért a cikket eltávolították a honlapjukról, és megszakítják az újságíróval a kapcsolatot. Ugyanígy tett az ugyancsak a Centrál Médiacsoporthoz tartozó 24.hu, amely a korábbi Návai-cikkek valóságtartalmáról írásbeli nyilatkozatot kér az újságírótól. A Centrál eközben jogi lépéseket fontolgat Návai Anikó ellen.

A HFPA körül egymást érik a botrányok, a legkülönfélébb visszaélések miatt folynak perek velük szemben. Az általuk osztott Golden Globe díjat egyre több sztár bojkottálja, Tom Cruise vissza is küldte a sajátjait, a közvetítő tévétársaság pedig nem közvetíti többet a díjátadót. Ebbe a sorba szépen illeszkedik a mostani mesterséges interjú is