Órát tartottak volna az SZFE-s diákok, de nem engedték be őket a tantermükbe

Órát tartottak volna az SZFE-s diákok, de nem engedték be őket a tantermükbe

Tiltakozás a színművészeti egyetemnél (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház és Filmművészet Egyetem látványtervező osztályát hétfő reggel nem engedték be az intézmény Szentkirályi utcai épületében található tantermébe – számolt be róla az Atv.hu. A kizárást az őszi szünettel indokolták.

Mint ismert, Szarka Gábor, az egyetem nemrég kinevezett kancellárja múlt hét pénteken bejelentette, előbbre hozzák az őszi szünetet, és arra szólította fel az SZFE épületeit elfoglaló diákokat, hogy hagyják el az intézményt. Az augusztus végén blokádot emelt hallgatók azonban illegitimnek tartják az egyetem élére kinevezett kuratóriumot, és a kancellárt is, így semmisnek tekintik a felszólítást is, és továbbra is az épületben tartózkodnak.

Az Atv.hu emlékeztet, hogy a hallgatók korábban birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a múlt héten az egyetem Vas utcai épületével kapcsolatban. Most arról számoltak be, hogy a kérelmet a Szentkirályi utcai és a frissen elfoglalt Rákóczi úti épületre is kiterjesztik.

Hétfőn délelőtt az SZFE átalakítása ellen tiltakozva, a diákok melletti kiállásként ismert színészek olvastak fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Szemere utcai épülete előtt. A demonstráción megjelent mások mellett Bánsági Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Hernádi Judit, Szirtes Ági, Pintér Béla, Básti Juli, Pogány Judit, Rába Roland, Halász Judit, Szabó Győző, Kováts Adél, Jordán Adél, Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál és Mucsi Zoltán is.