Rövidfilmes díjat kapott Berlinben a Pannónia dicsérete

Rövidfilmes díjat kapott Berlinben a Pannónia dicsérete

Filmtekercs (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 A Berlinben élő magyar rendező, Nagy Borbála rövidfilmje, a Pannónia dicsérete kapta a 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájának díját a Német Rövidfilmdíjak díjátadóján – jelentették be az alkotók a film Facebook-oldalán, amelyet a 444.hu vett észre.

A film egy magyarországi gimnáziumban játszódik, egy olyan napon, amikor az iskola átlagos életét a miniszterelnök látogatása borítja fel. A látogatásra ünnepséggel készülnek: az ötletgazda a titkárnő, (Rainer-Micsinyei Nóra) igyekszik rendet teremteni a káoszban, különösen az ünnepi tortát illetően, amely nem fér el a hűtőben. Amíg a szakácsok a probléma megoldásán dolgoznak, a 17 éves Márti (Angelus Hanna), akinek a színpadon kell köszöntenie a miniszterelnököt, egyre kényelmetlenebbül érzi magát a rá kényszerített szerepben.

A nyertesek megnyerték a lehetőséget is, hogy nevezzék filmjüket az Oscar-díjra.

A portál szerint a rövidfilm külön érdekessége, hogy a  Pannónia dicséretében Orbán Viktort az önjelölt Orbán-imitátor, Dudás Péter alakítja.