Szakács Árpád most az MMA-nak ment neki

Szakács Árpád most az MMA-nak ment neki

Szakács Árpád az Echo TV műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most a Magyar Művészeti Akadémiának ment neki Szakács Árpád. A publicista a hasonló támadásaival vált ismertté, a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről egy ilyen sorozat után váltották le Prőhle Gergelyt.

Szakács rendre oda fut ki, hogy a vezető intézmények szerinte olyanokat támogatnak, akik a kormányt kritizálják. Az Erdély.ma portálon közzétett cikk is erről szól, ezúttal az MMA-ról szedve le a keresztvizet.

A publicista szerint az intézményben is „behódolnak a magyarokat gyűlölő balliberális világ hangadóinak”, a tagok közé fogadva többek közt Bukta Imrét és Ferdinandy Györgyöt. Az MMA szerinte ráadásul már nemcsak támogatja a „magyarfóbiás rettegőket”, de reklámozza is őket. Példaként említette, hogy az MMA szervezett egy beszélgetést Németh Ákos, Spiró György és Székely Csaba meghívásával. Szakács sérelmezte azt is, hogy a háziasszony az SZFE-s diákokat támogató Seres Gerda lesz. Hozzátette, ő „szabadidejében a jól megérdemelt ösztöndíját a jobboldali diktatúra másik lapjánál, a közel 400 milliós támogatásból működő, kevesek által olvasott lapocskánál, az Országútnál egészíti ki.”

Szakács nekiment a jeles írónak, Szakonyi Károlynak is, akinek azt rótta fel, hogy Seres Gerda férje, és hogy korábban kilépett az MMA-ból. Szakonyi ezt többek közt azzal indokolta, olyan akadémiai testületben érezné jól magát, „amelynek Konrád György, Spiró György, Törőcsik Mari, illetve bármely korszakos tehetségű hazai alkotó tagja lehet.” Szakács gúnyosan emlegette, hogy Szakonyi ezek után megkapta a Nemzet Művésze-díjat.

A kultúrharcos publicista a végén azt ajánlotta, Spiró György vezethetné az MMA-t, mert szerinte nem látná el rosszabbul a feladatot, mint Vashegyi György.

Szakács Árpád egyébként tavaly sem pihent, nyáron például Orbán Viktor volt osztálytársának, Hermann Róbert hadtörténésznek ment neki. Miután erről cikket közöltünk, Szakács a Facebook-oldalán azt írta, mindig könnyekig meghatódik, amikor már olyan súlyos a helyzet, hogy „a rendes magyar konzervatív embereket a virtigli vérliberó sajtóorgánumoknak kell megvédeniük. Mi lesz így az országgal? Mi lesz, ha levadásszák Orbán Viktor többi osztálytársát, ovistársát, egyetemi szemináriumi padtársát, kutyájának simogatóját?”