Szerdán startol az EFOTT

Szerdán startol az EFOTT

Bulizók a 2021-es EFOTT-on. (Forrás:a fesztivál közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akon, John Newman, Regard, Riton, Halott Pénz, Wellhello, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Irie Maffia, Honeybeast és még sokan mások – világsztárokkal és hazai előadókkal várja a látogatókat szerdától Magyarország hallgatói fesztiválja, az EFOTT a Velencei-tó partján. A legzöldebb nyári fesztivál teljes mértékben újrahasznosítja a biológiailag lebomló hulladékokat és még közösségi komposztálást is lehetővé tesz.

A Velencei-tónál július 13-17-e között megrendezendő fesztivál két kültéri színpadot, két arénát, valamint megannyi zenei színpadot kínál, így a populáris és a klubzene mellett a retro, az alternatív, az RnB, de még a jazz kedvelői is megtalálják a hozzájuk passzoló bulihelyszínt.

A nagyszínpadon olyan sztárok lépnek fel négy nap alatt, mint John Newman, Akon, a Wellhello, a Follow the Flow vagy a Halott Pénz. Az első napon, szerdán többek között T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória indítja a fesztivált. „Road to EFOTT stage” címmel a fesztivál egy egyetemi tehetségkutató versenyt is hirdetett DJ-k számára, a győztes pedig lehetőséget kap arra, hogy a fesztivál közönségének is bemutathassa produkcióját.

„Az EFOTT ráadásul nemcsak esti bulik sorozata, hanem egy egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. Idén a fesztivál minden aktivitása azt mutatja meg: egyetemistának lenni menő. A nappali programokat összefogó UNIverzum egy olyan találkozási pont lesz, ahol mindenki megtalálja a már meglévő vagy a jövőbeli egyetemi haverokat” – fogalmaz Budai Marcell, az EFOTT kommunikációs vezetője.

A fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jóvoltából sikerült teljesen hulladékmentessé változtatni a fesztivált a biológiailag bontható hulladékok tekintetében. A körforgásos gazdálkodás jegyében a fesztiválon keletkező biológiailag bontható hulladékokat szelektíven gyűjtik, előkezelik, majd közösségi komposztálóba szállítják.