Szvoren Edina és Krusovszky Dénes lettek a Libri irodalmi díj nyertesei

Szvoren Edina és Krusovszky Dénes lettek a Libri irodalmi díj nyertesei

Szvoren Edina és Krusovszky Dénes, a Libri irodalmi díj 2019-es nyertesei (Fotó: Mudra László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szvoren Edina Verseim című, a Magvetőnél tavaly kiadott novelláskötete nyerte a Libri 2019-es irodalmi díját – jelentettek be szerda este a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen.

A tavaly megjelent, magyar szerzők által írt, magyarul kiadott szép- és tényirodalmi művek közül 43 kiadó 154 könyve került fel idén a díjért versengők hosszú listájára. Ezekről szavazott 140, a kulturális szférában jártas közéleti személyiség, így alakult ki a tíz döntős. A tavasz folyamán aztán a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztotta kedvencét közülük. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című könyve kapta.

A hétköznapok költőisége: Szvoren Edina új novelláskötetéről | Magyar Hang

A három évvel ezelőtt alapított díj a cég olvasásnépszerűsítő programjának részeként jött létre, azzal a céllal, hogy minden évben felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és a kortárs magyar irodalom legjobb teljesítményeire. A győztesek két-két millió forintos pénzjutalmat, valamint 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Mindkét díjazott könyv szerzője átvehet egy-egy L-alakú szobrot is.

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete