Több ezren állnak sorban a Deák-téren a Sziget-karszalagért

Több ezren állnak sorban a Deák-téren a Sziget-karszalagért

Sorban a fiatalok a Sziget-karszalagért a Deák téren 2022. augusztus 9-én. (Fotó: LUlács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsőre a VIP-jegyek fogytak el a szerdai nyitónapra, valamint péntekre és szombatra, de már a sima napijegyek 95 százalékát is eladták szerdára (sztárfellépő a koszovói albán származású, Angliában befutott Dua Lipa), és közel áll a teltházhoz a pénteki (Justin Bieber), illetve a szombati nap is (Calvin Harris) – tudtuk meg kedden délben a sajtó számára szervezett Sziget-bejáráson.

Az Európa öt legnagyobb zenei fesztiválja közé tartozó hatnapos rendezvényt két év kihagyás után rendezik meg újra a Hajógyári-szigeten. Az érdeklődés óriási – közel száz országból vásároltak már jegyet, de a legtöbben most is onnan érdeklődnek, ahonnan 2019 előtt is jöttek: Angliából, Hollandiából, Franciaországból, Németországból és Olaszországból érkezik a legtöbb fiatal.

Kedden már sokan beköltöztek a szigetre, de délután mégis több ezren álltak sorba a budapesti Deák téren, hogy a belépésre jogosító karszalagokat felvegyék. Az idei Szigetre az egyszerű napijegy 30-32 ezer forintba, a legolcsóbb fesztiválbérlet (hetijegy) pedig 130 ezer forintba került.

Holnap reggel nagyobb cikkel is jelentkezünk a szerdán induló fesztiválról, és videóban is megmutatjuk, milyen a Nagyszínpad a kulisszák mögül.