Túl van Gálvölgyi János az életveszélyen

Túl van Gálvölgyi János az életveszélyen

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túl van Gálvölgyi János a közvetlen életveszélyen, derült ki a családja által közzétett videóból. Gálvölgyi Eszter és Dorka számoltak be édesapjuk állapotáról, megköszönve a sok támogatást, üzenetet, szeretetet. Lassú gyógyulás vár Gálvölgyire, de elmondásuk szerint a nehezén már túl van. A színészt továbbra is az intenzív osztályon tartják, a felépülése pedig még néhány hetet igénybe vehet, de úgy látják, jó irányba haladnak a dolgok. Első kérdése elmondásuk szerint az volt, ugrott-e a Pintér Béla. A Marshal Fifty-Six előadásait a kórházba szállítás bejelentése után elhalasztották.

Bár a sajtó korábban tüdőembóliáról írt, de valójában összetett tüdő- és szívelégtelenség állt a rosszulléte mögött. A kórházba szállítás napján nehézlégzésről lehetett hallani, illetve arról, hogy Gálvölgyi félrebeszélt. Lányai szerint apjuk néhány hónap múlva akár újra a színpadra is állhat. 

A színművészt múlt héten vitték kórházba a rokonai, miután a mentőkre hiába vártak, fél óra után sem indult el a rohamkocsi. Végül a SOTE intenzív osztályán lélegeztetőgépre kellett őt kapcsolni. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, ő is tájékoztatást kért az ügyben az Országos Mentőszolgálattól. Vizsgálat is indult, és mint kiderült, a mentőszolgálatos munkatárs hibásan mérlegelt, amikor nem az életveszélyes kategóriába sorolta az esetet. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Mint megírtuk, több pályatársa is aggodalmát fejezte ki a színművész állapotával kapcsolatban.