Ukrajna a favorit a ma esti Euroviziós Dalversenyen

Ukrajna a favorit a ma esti Euroviziós Dalversenyen

Ukrán szurkolók az Euroviziós Dalversenyen (Fotó: Eurovision Song Contest)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eurovíziós Dalverseny döntőjét szombat este rendezik Olaszországban Torinóban, és (nem függetlenül az ország orosz megtámadásától) Ukrajna a toronymagas esélyes a győzelemre.

Az ukrán indulók, a Kalus együttes az ukrán népzenét vegyítik a hip-hoppal. A Stefania című számukkal versenyeznek, amely Ukrajnában afféle himnusszá vált.

A dalt az együttes frontembere, Oleh Psziuk szerezte, és édesanyja, Stefania előtt tiszteleg vele. Ezt a számot nézték meg a legtöbben (156 ezren) a Youtube-on a 35 induló közül. Ezt olvasóink is megtehetik itt: 

Az együttes azt nyilatkozta, hogy már jóval az orosz invázió előtt kiválasztották őket az indulásra, így a dalnak nincs köze az agresszióhoz. „Néhányan azt mondják, hogy a háború miatt nyerhetünk, de a dalunk már a konfliktus előtt is az öt legesélyesebb szám között szerepelt. Vagyis az emberek egyébként is szeretik” – mondta Psziuk. 

Oroszországot kizárták az idei versenyből.