Vasárnap is demonstrálnak a Színművészeti hallgatói

Vasárnap is demonstrálnak a Színművészeti hallgatói

Élőlánccal tiltakoznak a színművészetisek szervezésében (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra demonstrációt szerveznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói vasárnapra: 10 és 15 óra közt várják az érdeklődőket a Vas utcai épületnél „Nyílt nap a Titkos Egyetemen” címmel. Mint közleményükben hangsúlyozzák, továbbra sem kaptak érdemi reakciót a két héttel ezelőtt kihirdetett követeléseinkre az innovációs tárcától, „az antidemokratikus módon kinevezett kuratórium tagjai viszont gőzerővel folytatják az ellenünk indított lejáratókampányt.”

Többek között azt állítják róluk, hogy egy zárt közösséget alkotnak, ezért szeretnék meghívni egy nyílt napra, és ezzel a Titkos Egyetem tiszteletbeli hallgatójává avatni minden érdeklődőt.

Leszögezik azonban, hogy az általuk blokád alá volt egyetem épületébe továbbra is csak az egyetemi polgárok léphetnek be, az előadások és kurzusok azonban néhány óra erejéig kiköltöznek „Magyarország legszabadabb utcájába”. Minden résztvevőtől maszkviselést és távolságtartást kérnek a szervezők. 

A hvg.hu értesülései szerint a programok az alábbiak lesznek:

  • közösségi földön reggelizés
  • Hajdu Szabolcs improvizációs gyakorlatot tart
  • a parkolóban Ascher Tamás szónokol
  • Enyedi Ildikó az épület előtt tart órát
  • Interaktív bábjáték

A diákok e lépése valószínűleg válasz a pénteken megjelent Vidnyánszky-interjúra, ahol többek között az is elhangzik a hallgatók által lemondásra felszólított kuratóriumi elnöktől, hogy „most az egyetem egy bunker, ahová bezárkóztak a hallgatók és a tanárok”.