Vasárnaponként és hétfőnként zárva tart a Nemzeti Színház a rezsiköltségek miatt

Vasárnaponként és hétfőnként zárva tart a Nemzeti Színház a rezsiköltségek miatt

A Nemzeti Színház épülete a Rákóczi híd pesti hídfõjénél, a IX. kerületi Bajor Gizi parkban (Fotó:
MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

A Nemzeti Színház energiatakarékossági megfontolásból heti két napot zárva tart novemberben és decemberben – tudta meg a Népszava. A lap arra kérte a Nemzeti Színházat, hogy erősítse vagy cáfolja meg értesülésüket. Egyelőre nem válaszoltak, de a színház műsortáblázata megerősíti az információt.

A lap emlékeztet, hogy szeptember közepén Csák János kulturális és innovációs miniszter, illetve Hoppál Péter és Pataki András államtitkár látogatást tett a Nemzeti Színházban, ahol a teátrum vezérigazgatójával Vidnyánszky Attilával tárgyaltak. Az eseményről szóló közleményben az áll, a delegáció és a vezérigazgató „megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét”, valamint, hogy a teátrum „megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit.”