Verses telefonszolgálattal jelentkeznek az Örkény Színház művészei

Verses telefonszolgálattal jelentkeznek az Örkény Színház művészei

Forrás: Örkény Színház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igazán kedves gesztussal próbálja könnyebbé és emlékezetesebbé tenni a Mácsai Pál vezette teátrum a színház nélkül maradt közönség számára az otthon töltött időszakot. A megszokott hétköznapokban nem igen van rá esély, hogy egy színművész csak nekünk szavaljon verset, a koronavírusjárvány okozta rendkívüli helyzetben azonban még ez is megtörténhet. Az Örkény Színház társulata április 11-én, a költészet napján indítja el ugyanis „Vers csak neked” elnevezésű akcióját.

„Nézőterük zárva. Mégis: szeretnék, ha nézőiknek személyesen adhatnának valamit: szeretnék oldani a bezártság érzését, a magányt” – írják felhívásukban, melyre a színház honlapján lehet jelentkezni. Itt kell kiválasztani a költőt, akitől verset szeretnének hallani, illetve meg kell hagyni a nevet, telefonszámot, és az időpontot, amikor fogadni tudják a színház művészeinek hívását, akik elmondják a kért verset.

Az akció június 21-ig tart, addig a társulat 25 tagja minden nap telefonál, így 2500 magányos, vagy csak élő szóra vágyó embert ér majd el az Örkény Színház akciója. Az online jelentkezés kezdete: április 9. 19:00 óra. A telefonos jelentkezéseket április 10. 14:00 és 16:00 óra között fogadják.

Az akció részletei és a jelentkezés menete az Örkény Színház honlapján olvashatók, Mácsai Pál igazgató akciót bejelentő videója pedig itt látható.