Gépen* szálltunk Rogán vagyona fölébe

Gépen* szálltunk Rogán vagyona fölébe

Orbán Viktor és Rogán Antal (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2017-ben ismertem meg Dévényi Istvánt. Egy ismerősöm, név szerint Zimon András mutatott be neki, aki a Hír Tv-ben dolgozott. Akkor még nem sejtettem, hogy egyszer lesz egyszer egy olyan publicisztikája, amivel nem értek egyet. Történt ugyanis, hogy Pista megírta a Magyar Hang online-ra, hogy mennyire felhúzta magát Rogán Antal csodálatos vagyonosodásán, és hogy a kakaóbiztos számítógépek legnagyobb magyar szakértőjének vagyonát mi adtuk össze, nincs mögötte teljesítmény, és különben is. Pista nem is tévedhetne nagyobbat. (Ettől függetlenül olvassanak zseniális Dévényi-publikat!)

Szóval Dévényi Pista téved. Rogán mögött ugyanis nagyon is van teljesítmény. Tizennéhány évesen éles észszerűséggel felismeri, hogy ki kell lépnie a Kommunista Ifjúsági Szövetségből, amelyben korábban még alapszervezeti titkár is volt, majd huszonpár évesen felismeri, hogy be kell lépnie a Fideszbe. Kinek lett volna olyan csavaros esze, hogy felismerje, az akkor még, a 90-es években kvázi ifjúsági szervezetként működő Fiatal Demokraták Szövetségének nincs ifjúsági szervezete? Rogán Antalnak volt, így Gyürk Andrással és másokkal a 90-es évek derekán megalapítják az ifjúsági szervezet ifjúsági szervezetét. Ez ne volna teljesítmény? Díjazták is! 1998-ban már országgyűlési mandátumot is ért az ötlet és annak kivitelezése.

Íme, innen van Rogánnak 800 milliója! | Magyar Hang

Ugorjuk át a 1998-2002 közötti polgári kormányzás, az ötödik kerületbe való visszavonulás, az ottani ingatlanok hasznosításának éveit – annak egyidejű megjegyzésével, hogy ezek mind-mind teljesítmények –, hogy megérkezzünk 2014-be, amikor is már nem csak frakcióvezetőként, hanem a gazdasági bizottság elnökeként találjunk Antalunkat.

Kicsinyesnek tűnhetnők, ha nem ismernénk el Rogán miniszter úr leleményességét a letelepedési kötvények módszerének feltalálása és bevezetése kapcsán. Ki más tudta volna keresztülvinni az offshore-tól kifejezetten irtózó Orbán Viktoron, hogy a kötvények után a profitot ne a magyar állam, hanem különféle banánköztársaságok pálmafás emblémájú bankjaiban számlát vezető cégek fölözzék le? Ki tudott volna ilyen teljesítményt elérni, ha nem ő?

Emlékeznek még Lázár Jánosra? Nem az önök hibája, ha már nem rémlik. És tudják ki érte azt el hosszú évek munkájával, fúró-faragó szerszámok sokaságával, hogy a valamikor mindenható kancellária-miniszter hazamenjen Hódmezővásárhelyre „holmi” Márki-Zayokkal vívni, sőt még távolabbra, Makóra? Igen-igen, ez is a Tóni volt. Ez ne volna hatékonyság?

637 százalékkal nőtt a képviselők vagyona | Magyar Hang

Kisgyerekes apukaként tudom, hogy milyen megszervezni a család logisztikáját egy egyszerű hétköznap. Ki hozza el a gyerekeket az iskolából, az oviból, ki viszi őket különórára, majd haza? Számomra ezek mind szinte áthatolhatatlan rengeteget jelentenek. Nem úgy Rogán úrnak! Gondolják csak meg, egy suhintással megszervezi, hogy kilimuzinozzanak Budaörsre, majd áthelikopterezzenek egy celebesküvőre az ország túlfelébe gyerekestül, asszonyostul lakodalmi öltözékben. És arra is maradt ideje még a menyasszonytánc után, hogy az ezt megszellőztető ellenzéki lapot megleckéztesse. Ehhez is kellett a kraft!

Valljuk be őszintén, melyikünknek jutna energiája arra milliárdos, tízmilliárdos propagandatenderek után, hogy a lakásunk ügyes-bajos ügyeivel foglalkozzunk, biztosítsuk annak folyamatos növekedését. Sőt, még elmélkedni is maradjon időnk, és feltaláljunk különböző dolgokat. Melyikünk volna ennyire hiperaktív? Magunk szemében a szálkát sem, máséban meg a gerendát is?

És végül, kedves férfitársaim, gondoljuk végig, ki tudna oly kiválóan kijönni egy válásból, ahogy most Rogán Antalnak sikerült? Teljesítmény ez a javából, hússzorosára növelni a vagyonunkat egy válás közepette, egy év alatt! Az irigykedőknek pedig üzenjük: csinálja utána, aki tudja!

*= helikopter

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/6. számában jelent meg február 7-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/6. számban? Itt megnézheti!