Magyar békacomb à la chef Orban

Magyar békacomb à la chef Orban

Orbán főz. Forrás: részlet a miniszterelnök hivatalos Facebook oldalára feltöltött "A húsvéti sonka" című videóból.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mottó: „Felesleges aggodalmaskodni, adjunk nekik korlátlan hatalmat, biztos nem élnek vissza vele!

Kiszámoltam. Pontosan 16 órát és 21 percet élt az a törvényjavaslat, amely jelentősen megnyirbálta volna a polgármesterek jogosítványait, föléjük fideszes mamelukot ültetve, akik felülbírálhatták volna minden, a veszélyhelyzetben hozott döntésüket. Minden bizonnyal a „bolondok napi törvényjavaslat” néven fog bevonulni a NER történelemkönyvébe.

A törvénymódosítási javaslatot, melyet a keresztényi szabadság magyar pápája, Semjén Zsolt fővadász-miniszterelnök-helyettes neve fémjelzett, kedden az éj leple alatt, 23 óra 38 perckor nyújtották be egy salátatörvény-javaslat részeként, majd szerdán 15:59-kor már vissza is vonták azt. Gulyás Gergely, a miniszterelnök személye körüli miniszter jelentette be ez utóbbit a Magyar Távirati Irodának nyilatkozva.

Higgadtságra inteném azon polgártársaimat, akik kajánul megmosolyogják, hogy porszem került a nagy mű (tudniillik Magyarország elfoglalása) fogaskerekei közé. Egyrészt mert az alkotó egyáltalán nem pihen, és a gép forog, másrészt meg a káröröm nem szép népszokás.

De azokat is a józanság erényére kell figyelmeztetnem, akik netán a demokrácia ünnepeként, egyfajta jogállami gesztusként élnék meg a NER ezen csörgősipka-felhúzását. Nem a jóságos Sztálin elvtárs Orbán NER-társ húzta össze a szemöldökét Semjén „Repüljönazaszarvas” Zsolt antidemokratikus kilengése folytán. Semjén ugyanis nem tud kilengeni, ő a szemetet sem viheti le a Főnök tudta nélkül.

Annyi történt csupán, hogy ezt most elmatekozták a fiúk. Túl sok minden jött össze egyszerre. Ők mindent a hasznosság (értsd: a lopás zavartalansága) szempontjából ítélnek meg, és most úgy volt hasznos, hogy ne adjanak a „vírusnak szurkolóknak” túl sok támadási felületet. (Szerintünk rajtuk kívül mindenki a vírusnak, a migránsoknak és magának a sátánnak szurkol.)

Ismerik ugye a közhelyes békafőzős hasonlatot, amiben mi vagyunk a békák, Orbán séf úr pedig mindig csak annyira tekeri föl a lábosunk alatt a gázlángot, hogy az égjen ugyan, de ne vegyük észre, hogy szépen lassan megfőlünk. A lehető legalacsonyabb lángon kell főzni a békákat, de folyamatosan. Magyar békacomb à la chef Orban.

Most azt történt, hogy felfutott egyes fokozatról a főzés kettesre. Nincs szükségünk heveskedésre, elvtársak! A hasznosság (értsd: a lopás zavartalansága) azt kívánja, hogy ne heveskedjünk.

És azért persze a sok vidéki fideszes polgármester sem örülhetett annak, hogy komisszárt kapnak a fejük fölé, de ők azért kevesek lettek volna, mint fideszes jachtbulin a keresztényi erkölcs.

Mindeközben egy szerdán benyújtott törvényjavaslat alapján tíz évig titkosak lesznek a Budapest–Belgrád vasútépítkezés iratai (nem fogják kitalálni, hogy melyik tehetséges vidéki gázszerelő építheti felfoghatatlanul sok pénzért), itt van nekünk a túlhatalomtörvény, Orbánék az őszi önkormányzati választások eredményét semmibe véve mégis megépítik a Liget projekt minden egyes elemét (nem fogják kitalálni, melyik tehetséges fideszes vállalkozó építheti fel), a rendőrség immár ügyészségi engedély kikérése nélkül kutathat a NAV adataiban, és még itt van a fontos járványügyi intézkedések legfontosabbika: kormány megszünteti a nemváltás lehetőségét, hogy csupán az elmúlt pár órácska eseményeit nézzük.

Szóval semmi nem változott ma, a 2020-as év bolondok napján itt, Hunniában, csak egy tizedfokkal lejjebb vették alattunk a gázlángot. Azért, hogy biztosak lehessenek benne, hogy jól megfőznek.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10156087060756093/?v=10156087060756093