Németh Szilárd elvette a „leghűségesebb” címet Soprontól

Németh Szilárd elvette a „leghűségesebb” címet Soprontól

Németh Szilárd Sopronban, 2019 júliusában Dr. Fodor Tamás polgármester, Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője és Isaszegi János ny. vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó vezetője társaságában mutatja be az ojtozi csatának emléket állító kiadványt. (Forrás: a képviselő közösségi oldala.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első világháborút és az azt lezáró „béke”szerződéseket követően, 1921. december 14-15-16-án Sopron és környékének többségében németajkú lakói népszavazáson nyilvánították ki, hogy Magyarország polgárai kívánnak maradni. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a trianoni békeszerződést módosították. A nemzetgyűlés a népszavazás emlékét törvénybe iktatta, és Sopronnak a „civitas fidelissima” („leghűségesebb város”) címet adományozta.

Ezen felül az Országgyűlés az 1922-es népszövetségi döntést kikényszerítő helyi lakosok bátorságát örök emlékezetül törvénybe iktatta, így Szentpéterfa, Ólmod, Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes és Pornóapáti községeknek a „Leghűségesebb Falu” („Communitas Fidelissima”) címet adományozta.

Úgy tűnik azonban, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjének, Németh Szilárdnak más szempontok is számítanak a „leghűségesebb” jelző odaítélésekor. Az egyéni választókerületében, Csepelen és Sorokságon április 3-án ismét vereséget szenvedő, ám listán az új Országgyűlésbe jutó Németh Szilárd hétfőn ugyanis Fáj községbe látogatott és ezt a közösségi oldalán is megörökítette.

Németh Szilárd a látogatásról szóló bejegyzésében köszönetet mondott a település polgármesterének és lakóinak azért, hogy 100 százalékban a Fidesz jelöltjére, Demeter Zoltánra szavaztak, és azt írta, szerinte ezért „Fáj a leghűségesebb település”.

Várjuk Sopron fideszes polgármestere, országgyűlési képviselője, és minden nemzetben gondolkozó jószándékú magyar elhatárolódását Németh Szilárd botrányos megnyilvánulásától. Különösen súlyossá teszi az esetet, hogy a most lejáró országgyűlési ciklusban Németh a Honvédelmi Minisztérium államtitkári posztját tölti be.

Ahogy korábban írtuk, a megosztott fotóból úgy tűnik, a fideszes politikus emléklappal köszönte meg a település polgármesterének, hogy a 273 szavazásra jogosult közül mindenki, aki érvényes szavazatot adott le egyéni jelöltre, a fideszes Demeter Zoltánra szavazott. Listán a kormánypártok viszont „csak” 99 százalékot kaptak, ugyanis egy darab szavazatot a Mi Hazánk is kapott.

Fáj Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. számú választókerületében található, ahol végül 54 százalékos eredménnyel győzött Demeter Zoltán, míg az ellenzéki összefogás jelöltje, Üveges Gábor 34 százalékot kapott.