Oh, my Göd!

Oh, my Göd!

A Gödön győzelmet arató ellenzék (Fotó: Balogh Csaba Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tapasztaltabb kollégák, akik – mint jómagam is – idejük meghatározó részét azzal töltik, hogy megfigyelik az úgynevezett eseményeket, hogy abból következtetésnek hívott értékeléseket vonjanak le, azt mondják: tipikus hiba, amikor az egyik héten papírra vetett következtetéseket a következőhéten beigazolódni látjuk. Ugyanakkor azt is mondják ezek a bizonyos tapasztaltabb kollégák, hogy a hibákat el kell követni, át kell élni ahhoz, hogy aztán ne kerüljenek elkövetésre ismét.

Hát akkor lássuk! Legutóbb arról írtam ugyanezeken a hasábokon, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie az ellenzéknek akkor, ha egy közös listán kívánna indulni a következő választásokon. Azt is leírtam szőrmentén, hogy amennyiben egy ilyen választási indulás után közös frakcióba kellene beülnie a „XXI. századi pártoknak” a „XX. századiakkal” (utálom ezt a felosztást, de nincs másik, és ezt legalább be tudja azonosítani a többség), az az előbbiek bedarálásával, felmorzsolódásával járna.

És mintha csak ehhez a korábbi cikkhez akarnának megerősítést adni, az ellenzék pártjai népszínművi színvonalú illusztrációt nyújtottak a napokban Gödön. A Pest megyei városban ősszel biztos győzelmet aratott az összellenzéki jelölt, a 31 éves Balogh Csaba, aki még úgy is 8 százalékot vert az állampárt által javasolt személyre, hogy a Mi Hazánk is indított egy aspiránst, aki éppenséggel nem is ért el rossz eredményt, 9 százalékot kapott.

A fenti „népszínmű” minősítés nem is túlzás, hiszen az ellenzék pártjai tavaly ősz óta valóban egy giccses produkció részesei, amelyben mindenki játssza a tőle karaktere szerint elvárható szerepet. Anélkül, hogy az idáig vezető út minden göröngyével untatnánk a kedves nagyérdeműt, a gödi helyzet immár odáig fajult, hogy a várost vezető koalíció egy jól látható Momentum–DK-törésvonal mentén kettészakadt, és Balogh Csaba ellen fegyelmi eljárást indított a közgyűlés fideszes–DK-s–LMP-s–jobbikos többsége. A polgármestert a fegyelmi eljárás idejére, harminc napra fel is függesztették állásából.

A DK abban is szintet lépett, hogy a helyi ügyet immár az országos politika szintjére emelte, és a Rónai Sándor EP-képviselőnevével fémjelzett, a párt honlapján megjelentetett közleményében egyenesen azt írják, a Momentum országos vezetésével egyeztetve követte el szörnyű bűneit Balogh Csaba. Ezen szörnyű bűnöket hangfelvétellel is alá kívánta támasztani Gyurcsány Ferenc pártja. A felvétel azonban erősen megvágott, így nem is követhette más, mint másnap a teljes felvétel nyilvánosságra hozatala a Momentum által, amely már meglehetősen árnyalja a képet. A DK szerint Balogh Csaba le akarta cserélni az ellenzéki alpolgármestereket, a teljes felvételből ez már azonban nem hámozható ki. A Momentum azt hangsúlyozza, hogy épp a DK szavaz együtt hónapok óta a Fidesszel.

Törvényszerű volt, hogy a sok-sok kis helyi ellenzéki koalícióból előbb-utóbb valamelyik robbanni fog, ám ezt mégsem szabadott volna megengedni. Mert hát tudható, hogy a kialakult helyzet kiknek kedvez. Csak és kizárólag a Fidesznek. Mit fognak mondani Göd józan választópolgárai a fenti népszínmű láttán? Azt, hogy jól döntöttek ősszel, és legközelebb is erre a csapatra akarnak majd szavazni? És mivel az ügyet országos szintre emelték, az ellenzéki szavazók azt fogják majd mondani, hogy ez a csapat kicsiben már bizonyított, bízzuk rájuk az országot?

Az ellenzékiek egymással vannak elfoglalva, a Fidesz röhög a markába, és közben a Göd területén található Samsung adóforintjai nem a város kasszájában csilingelnek. Orbán Viktor sem rendezhette volna szebben és jobban, saját maga kedvére valóan a gödi népszínművet. Vagy várjunk csak!

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/32. számában jelent meg augusztus 7-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/31. számban? Itt megnézheti!