Orbán Viktor: búcsú a valóságtól

Orbán Viktor: búcsú a valóságtól

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha „felgyorsult, rohanó világunkban” volna rá idő és lehetőség, hosszas lélekbúvár-tanulmányok születhetnének Orbán Viktor péntekenkénti Kossuth rádióbeli „interjúit” elemezve, amelyekből minden egyes darab megérne egy-egy ilyen részletes elemzést. Jól dokumentálható volna így az alany fokozatos távolodása az úgynevezett valóságtól.

Jelentős mérföldkő a valóságtól távolodás ezen országútján a november 20-i darab is, amelyet ismét komoly mikrofonállványi segédlettel abszolvált a Dunántúli-középhegység géniusza. Beszédes már az is, hogy micsoda irathalmazpuskával érkezik ezekre a pénteki szeánszokra a miniszterelnök. Nézzék meg az ellenzéki szereplőket, hogy ők miképpen érkeznek egy-egy interjúra, nem fognak előttük halomnyi iratot látni, ugyanis nem tudják, hogy mit fognak tőlük kérdezni. Aki kazalnyi papírral érkezik egy „interjúra”, az azt üzeni: arról fogunk beszélni, amiről én akarok, és nem arról, amiről a műsorvezető kérdez.

Orbán Viktor minden lehetetlen pénteki csacskaságán persze terjedelmi okokból nem tudunk itt és most végigszánkázni, ám azért tekintsük csak át az említett sorozatepizód legemlékezetesebb pillanatait.

Említsük meg, hogy a kormányfő figyelmét ezen beszélgetés alkalmával is leginkább Soros György személye kötötte le. „Ki másra gondolhattak volna?! Soros György fenyegeti Lengyelországot meg Magyarországot.” Válaszolja Orbán a mikrofonállványának, amikor az felveti, hogy vajon kire gondolhatott Angela Merkel német kancellár, amikor arról beszélt, hogy mit kellene tenni az EU-n belül fenyegetés helyett. A miniszterelnök egyébként tényleg világbajnoka annak, hogy egységnyi idő alatt hányszor tudja Sorost megemlíteni. Nincs az a géppuskaszájú rapper, aki ebben legyőzné drágajóminiszterelnökurunkat. Orbán Viktor világában a ravasz Soros György akképpen utasítja a szupertitkos brüsszelibürokrata beosztottjait, hogy a feladatokat nyilvánosan közzéteszi egy újságban.

Ezt követően továbbra is sorosozunk még egy kicsit, mert abból sosem elég. Megtudhatjuk például, hogy a világpolitika legkorruptabb embere nem más, mint Soros, és akik elfogadják az ő pénzét, és akik most támadják Magyarországot és Lengyelországot, azok bizony mind Soros által korrumpált politikusok. Lássuk be, hogy Orbán Viktor bátor, mi több, merész ember. Az elmúlt tíz év után másokat korruptozni legalábbis erre utal. Másrészt ne felejtsük el, hogy egy bizonyos Soros György nevű üzletember finanszírozta kezdetekben a Fideszt, valamint egy bizonyos Orbán Viktor nevű ifjú politikus oxfordi tanulmányait. Tehát jó miniszterelnökünk is „elfogadta az ő pénzét” egykor.

És persze jegyezzük meg ismét, ezredszerre, hogy az EU-tagállamok túlnyomó többségének, a 27-ből 25-nek nem Magyarországgal és Lengyelországgal van vitája, nem ezt a két országot „támadják”, hanem ezen két ország kormányával és különösen egy bizonyos magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral vannak nagyon is komoly vitáik.

Ház nagyságú kettős mércét alkalmaz a miniszterelnök akkor is, amikor idehaza a kétharmados többségükkel (ami, mint tudjuk, szavazati arányban nem érte el az 50 százalékot sem) és úgy általában a többség akaratával indokol meg döntéseket, ugyanakkor az Európai Unió vonatkozásában a többség zsarnokságáról szónokol, mint ez esetben, a jogállami kritériumok esetében is, amikor 25 tagállam akarata helyezkedik szembe a magyar és a lengyel kormány óhajával: hogy ők márpedig nem akarnak jogállamot sem Lengyelhonban, sem Hunniában. A többség akarata idehaza jó, az EU-ban rossz.

No és nem utolsósorban, csak úgy mellékesen, úgy foghegyről és félvállról odavetette Felcsút és az ország első embere, hogy „majdnem” 1000 milliárd forint hitelt vettünk fel „a múlt héten”. Értik, ugye? EU-támogatás nem jó, kölcsön „a piacról” jó.

Egészen pontosan úgy fogalmazott miniszterelnökünk, hogy ez a pénz már „benn van a zsákban”. A kérdés adott: kinek a zsákjában? A magyar polgárnak egyből beugorhat, hogy netán az van írva arra a zsákra, amivel hazacipelték azt a temérdek kölcsönpénzt, hogy „Mészáros és társai”.

Olvasna még Gulyás Balázstól? Kattintson!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/48. számában jelent meg november 27-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/48. számban? Itt megnézheti!