A Sargentini-jelentés és az „újabb” kétharmad – Magyar Hang-ajánló

A Sargentini-jelentés és az „újabb” kétharmad – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap, 2018. szeptember 14-20.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 18. száma jelenik meg szeptember 14-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

A Sargentini-jelentés és az „újabb” kétharmad: muníció az Orbán-kormánynak, vagy a vég kezdete? Elemezések és publicisztikák.

2008. szeptember 15-éhez, az amerikai Lehman Brothers befektetési bank csődjének bejelentéséhez kötődik a nyugati világ egyik legnagyobb válságának kitörése, amely alapjaiban rengette meg, majd térítette új irányba a világgazdaságot. Máig nem hevertük ki a hitelkatasztrófát.

Nem az ízlésének való, hogy politikusok sajtóterméket vásárolnak, de az ellenzéknek létre kell hoznia a saját felületeit, ha hatékonyan akarja elérni a választókat – erről is beszélt a Magyar Hangnak az LMP frakciójába beült Szabó Szabolcs, aki másodszor hozta el a mandátumot Németh Szilárd elől. Interjú.

Orbán Viktor gyenge pontja, hogy nem tűr meg erős embereket maga mellett – véli Bojár Gábor Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas fizikus, üzletember. A Graphisoft szoftverfejlesztő cég, az Aquincumi Technológiai Intézet, valamint az idén 20 éves óbudai Graphisoft Park alapítója szerint amíg a diktatúrák előbb-utóbb elbuknak, a liberális demokrácia mindig képes volt kigyógyulni válságaiból. Interjú.

Egy gyilkosság – és ami mögötte van. Állóháború a badacsonyi büfésor és a magasabb szolgáltatást nyújtó borászok, vendéglátósok között. Riport.

Mulatságot is rendezünk. Balogh Dávid képriportja a csatkai cigánybúcsúról.

Orbán Viktor szavai nyomán rémhírként terjed a könyves szakma „államosítása”. Piaci szereplőket kérdeztünk, mennyire tartják reálisnak az állami beavatkozást.

A radikalizmus mint program riasztó – vallja a Corvinus Egyetemen oktató Balázs Zoltán. A politikai filozófus korábban többször publikált a Kommentárban, leírva például, hogy a konzervatív felfogás nem pártelvű. Kérdeztük arról is, valóban konzervatív korszakot élünk-e, és mit gondoljunk a kormány tudományellenes lépéseiről. Interjú.

Nemrég bezárták a budapesti Wesselényi utcában az évekig engedély nélkül ott működő Shoah Cellart, a múzeumot, amely gátlástalan nagyotmondással és szélhámossággal tárta látogatói elé a „múlt összefüggéseit”. Az eset apropóján megnéztük, hol, kik és hogyan bánnak hasonlóan nagyvonalúan a történelemismertetéssel.

A Flores szigetén másfél évtizede felfedezett emberelődleletek körüli tudományos pezsgés nem csitul. Rendkívül alacsony termetük, és evolúciós értelemben viszonylag fiatal koruk miatt ugyanis nehezen illeszthetők be az ember törzsfájába. Mintha a sziget rejtélyes zsugorítóátkot bocsátott volna rájuk, és az ott élt más állatokra is.

Ivkovicsnál a szív és a hit dönt. Kijutna a világbajnokságra a férfi kosár-válogatottal. Interjú.

Publicisztika: Torkos Matild: Megerőszakolt ország; Szerető Szabolcs: Az elárult ország; Dévényi István: A nyolcmillió Magyarországa; Tompos Ádám: Szájhős hősbe; Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései; Benedek Szabolcs: Apokalipszis mindig; Gazda Albert: Hajrá, lilák!; Puzsér Róbert: Egy gyarmat gyarmatosít; Benedek Szabolcs: Apokalipszis mindig; Marabu rajza.

Keresse a lapot szeptember 14-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Címkék: Magyar Hang, ajánló

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.