Aki hatalmat akar... – a Magyar Hang legfrissebb számát ajánljuk

Aki hatalmat akar... – a Magyar Hang legfrissebb számát ajánljuk

Magyar Hang címlap, 2018. június 8-14.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június nyolcadikától, péntektől kapható a Magyar Hang negyedik száma. Ízelítő a tartalomból:

drMáriás Fábry Sándorról, a groteszkről, a közéleti hadiállapotról, a punkért rajongó Orbán Viktorról és a piruettező Lázár Jánosról. Interjú.

Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és a kormánypárt érdekeit szolgálja, mondja a Jobbik elnöke, aki szerint Vona Gábor politikai elemzőként térhet vissza a közéletbe. Sneider Tamással nemzetpolitikáról, korrupció elleni küzedelemről is beszélgettünk, tudakolva azt is, van-e már a pártnak víziója a következő évekre. Interjú.

„Nehéz európai szemmel megérteni a dél-amerikai országok életének lüktetését, ahol egy kicsit még megvan az emberekben a régi vadnyugati kegyetlenség, összegyúrva jó adag, a kultúrájukból áradó életszeretettel. Kényszerű dél-amerikai tartózkodásom során, árgus figyelemmel követtem a helyiekkel a venezuelai politikai történéseket.” Tóásó Előd írása a venezuelai helyzetről.

Több száz munkavállalót iskolázott be a kormány a nyolc, főként leszakadó térségben fekvő településnek ígért börtönök miatt. A börtönprogram kudarca miatt azonban sokan leszereltek, azt sem tudják, megépül-e egyáltalán lakhelyükön a büntetés-végrehajtási intézet. Komádon jártunk, ahol cirokkal vetették be az építési területet.

Foci mindenek felett: tornatermet akartak, gigantikus futballcsarnokot kapnak a szászberekiek. Riport.

A kijevi Babcsenko-álgyilkosság fontos kérdéseket vetett fel a nemzetközi sajtóban: vajon szabad-e álhíreket terjeszteni, ha a cél többtucatnyi, nézetei miatt üldözött ember életének védelme? Szentesítheti-e a cél az eszközt? Szabad-e álhíreket terjeszteni abban a korban, amikor a fake news egy démonizált fogalommá vált? Arkagyij Babcsenko „halálát és feltámadását” Kijevben, egy újságírócsoport tagjaként éltük át.

Szűrni, szűrni és szűrni – ezt kell először megtanulnia annak, aki egyedül, tapasztalat nélkül próbálja kiadni a lakását Budapesten. Ha ugyanis nem vagyunk elég gyanakvóak, gyorsan rémálommá teheti az életünket egy nem megfelelő bérlő. Amikor lakáskiadásba kezdtünk, még nem tudtuk, hogy egy igazi szociotrip részeseivé válunk. A begyűjtött tapasztalatokat pedig meg is osztjuk.

A legnagyobb tabu ma a hit kérdése – véli Tompa Andrea, aki Omerta – Hallgatások könyve című regényéért nemrég a Libri irodalmi díját vehette át. Konzervatív olvasókról, férfi-női szerepekről és a kommunizmus örökségéről beszélgettünk vele. Interjú.

Egyre gyakrabban halljuk, és a magyar sajtóban is népszerű téma; úgy tűnhet, egy brit egyetemre gyerekjáték beiratkozni. A lehetőség szerencsére ma már mindenki számára adott, ám ott sincs kolbászból a kerítés. Súlyos lelki teher és pénzügyi próbatétel ez egy diáknak. Tudósítónk három évet tanult Manchesterben, most Oxforba készül mesterképzésre.

Mit olvassunk a magyar könyv ünnepén? Kádár János, Balaton-felvidéki zombik, elhallgatott erőszak és a Vak remény az Ünnepi Könyvhét legizgalmasabb kötetei között. Ajánló.

Már csak néhány nap és a világ szeme Oroszországra szegeződik. Kezdődik a foci-vb. Beharangozzuk.

Lukács Csaba, Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Ugró Miklós, Hegyi Zoltán, Puzsér Róbert publicisztikái, Győrffy Ákos tárcája, és még sok érdekes olvasmány.

Keresse a lapot június 8-tól az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy!

Címkék: ajánló