„Nem várok elégtételt” – Magyar Hang-ajánló

„Nem várok elégtételt” – Magyar Hang-ajánló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 2019. évi 8. száma jelenik meg február 22-én, pénteken! Keresse a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Ízelítő a tartalomból:

– „Nem várok elégtételt” – Bálint György élete során rengeteg elismerést, szeretetet kapott, így nincs hiányérzete amiatt, hogy nem lett a XVI. kerület díszpolgára. Nagyinterjúnkban kiskertekről, a haza és a föld szeretetéről, politikáról, üldöztetésről és az elégtétel elengedéséről is beszélgettünk.

– Kafka a rendszerben – Hiába tárolja az adatokat, továbbra sem használható tajkártyaként a három éve elérhető elektronikus személyi igazolvány.

– Messziről jön az orvos – Kevés az ügyeletes, bajban sok önkormányzat.

– Aláírások a korrupció ellen – Szeptember végéig kellene egymillió aláírást összegyűjtenie EU-szerte azoknak a civileknek, akiknek elegük van az uniós pénzek lenyúlásából.

– Félnek a bátrak Esztergomban – A Suzuki-gyár dolgozóit kérdeztük.

Paksra mennek pénzt keresni a rendőrök – Fegyveres biztonsági őrnek állnak az atomerőmű-bővítésnél a tolnai járőrök.

– Önkéntes száműzetés a múltba – Cziráki Viktor évtizedek óta, majdnem szó szerint vaskori körülmények között él a Tolna megyei Regöly mellett, egy tanyán. Riport.

– A trojka veszélyes rivalizálása – A müncheni fórum jelentése szerint a „történelem vége” helyett Amerika, Kína és Oroszország egyre kiélezettebb szembenállása vár a világra.

– „Humanitárius lavina” várható Venezuelában – Nagy az izgalom: a hét végén előbb lesz két óriáskoncert a két országot elválasztó Tachira folyó két oldalán, aztán szombaton a vadonatúj Simón Bolívar hídon (vagy másutt) több százezer önkéntes megpróbálja átvinni az amerikai segélyt a venezuelai oldalra. Nagy kérdés, hogy engedi-e ezt az egyelőre az elnökkel tartó venezuelai katonaság. Közben a másik oldalról Nicolás Maduró szocialistái is megpróbálnak segélyt osztani a kolumbiai éhezőknek. Lukács Csaba riportja a kolumbiai–venezuelai határról.

– Az évszázad pere – Továbbra sem adták fel a céljukat a függetlenségpárti katalánok.

– Monokróm zseni – A nyolcvanöt éves korában elhunyt Karl Lagerfeldről.

– Korunk rasszistái, Katy Perry és Mary Poppins

– Képességnyereség – Miután évekig moratórium volt érvényben a kísérletek folytatására, a minap kiderült, hogy az amerikai kormány egészségügyi felülvizsgálati bizottsága csendben engedélyezte a madárinfluenza-vírus még ütőképesebbé tételét célzó kutatásokat.

– Tizenöt megbízható tudós – Katedrájuktól megfosztott és nyugdíjba küldött professzorok, anyagi ellehetetlenítés, tudományos egyesület elfoglalása ideológiai okokból, totális támadás az Akadémia és a felsőoktatás legfontosabb intézményei ellen. Napjainkat helyenként kísértetiesen megidéző hetven évvel ezelőtti – az MTA, az ELTE és a Magyar Történelmi Társulat bedarálásával járó – eseménysorozat a Rákosi-korszak hajnaláról.

– Ismét a tehetősek járnak jól – Orbán Viktor demográfiai csomagja nem orvosolja a probléma gyökerét, a szegénységet.

– Egy minden hájjal megkent veterán – A nagytőke előretolt bástyája, avagy a hatalom szerelmese: kiismerhetjük-e Dick Cheney-t?

– „Egy vígjáték nem azért készül, hogy szikével boncolgassuk” – interjú Dobó Katával.

– Lassan öl az azbeszt – Magyarországon magára hagyták a területet a szakértő szerint, miközben az ivóvízvezetékektől a palatetőig mindenhol ott van körülöttünk a súlyosan szennyező anyag.

– „Mi hozzuk a Maccabi-szellemiséget” – Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke bízik abban, hogy a nyári Maccabi Európa Játékok idejére mindenki félre tudja tenni az ellentéteket, és ez a rendezvény közeledést hoz majd a különböző szervezetek között. Interjú.

Publicisztika:
Bod Péter Ákos:
Míg a rendszer szét nem esik – Gazdaságpolitika vagy politika a gazdaságban, avagy mennyire polgári a kormány karaktere?
B. Molnár László: A szomszéd rasszistája
Dévényi István: Magyarország varázstalanítása – Értjük-e már az unortodox magyar gazdasági csodát?
Torkos Matild: EP-választásra gyúrt családvédelmi akcióterv
Szerető Szabolcs: Jó náci, rossz náci
Pap Zsigmond: Nagyon kár a benzinért – Ha az állam pénzt szán a társadalom meghatározott csoportjainak, azt úgy tegye, hogy a társadalom egésze számára is jövőbe mutató folyamatokat indít el
Hegyi Zoltán: Egy mindenes feljegyzései (37. rész)
Pethő Tibor: Az örökség másolata
Győrffy Ákos: Android, borz, repülők
Pethő Tibor: Röneszansz fotöj
Gazda Albert: A nyúl elszemtelenedett
Puzsér Róbert: Miért Soros?
Marabu: Vegye, vigye!

Kritika:
Csender Levente: A különleges Meditittimó kalandjai
Brigitte Bardot–Anne-Cécile Huprelle: A küzdelem könnyei
Polcz Alaine: Egész lényeddel

Keresse a lapot február 22-től, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál, vagy vegye meg bármikor elektronikus formában a Digitalstandon!

Ha teheti, fizessen elő a Magyar Hangra, hogy a következő számot már csak a postaládájából kelljen kivennie!