2021: az év szava a vakcina

2021: az év szava a vakcina

A Dél-pesti Centrumkórház egyik dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot 2020. december 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az év szava 2020-ban a „lezárás” volt. Nagy esélyt látok arra, hogy 2021-ben a „vakcina” ott lesz a befutók között. Ez befolyásolja ugyanis leginkább a kilátásokat az idei évre vonatkozóan. A legtöbb elemzőház még most is több forgatókönyvben gondolkodik annak függvényében, hogy melyik oltóanyag milyen ütemben lesz elérhető, és mikorra alakulhat ki a lakosság nagy részének tartós immunitása.

Jelenleg úgy tűnik, hogy valamikor a második negyedévben elindulhat a visszatérés a normális kerékvágásba. Ez persze nem azt jelenti, hogy hirtelen minden a helyére kerül, viszont annak lehetőségét már magában hordozza, hogy a gazdaságok egy-két év múlva visszatérjenek a kiinduló állapotukba. Habár a világ már soha nem lesz ugyanolyan, mint a járvány előtt. Gondoljunk csak a digitalizációban történt óriási lépésekre vagy az otthoni munkavégzésre. Ezek mind olyan változást hoztak mindannyiunk életében, amelyek végérvényesen lebontottak bizonyos korlátokat.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!