Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Illiberális felfordulás

Szerző: | 2021. január 16., 07:10 | Álláspont, Magyar Hang Plusz

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a Rotundában, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Komikus, egyenesen abszurd az igyekezet, amellyel a múlt heti washingtoni zavargást a magyar miniszterelnök és propagandagépezete a baloldallal igyekszik összefüggésbe hozni. Valamiképpen mégis érthető: annak az alternatív jobboldali, felemás módon elitellenes, illiberális populista irányzatnak a végterméke volt a Capitolium elfoglalása, a Trump elnök sima vereségét elfogadni képtelenek erőszakba torkolló tiltakozása, amelynek éppen a Fidesz a talán legsikeresebb európai képviselője. Bármennyire dühös és elégedetlen egy társadalom, ez a fajta felfordulás bajosan nyeri el a többség szimpátiáját. Kínos jelenség, amelytől jobb gyorsan elhatárolódni, de még jobb cinikus módon valaki másra, az ellenfélre rákenni az egészet.

HIRDETÉS - AIP

A teljes cikket a Magyar Hang január 15-én megjelent 2020/3. számában találja (tartalomjegyzék). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen online!

HIRDETÉS - AIP

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Capitolium ostroma, Donald Trump, illiberalizmus, Orbán Viktor, populizmus


0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes hozzászólás
Cukrászbiblia

Cukrászbiblia

A Tartine című kötet felér egy kisebb cukrásztanfolyammal, hisz a leírások jócskán túlmutatnak egy átlagos alapanyag- és elkészítési instrukción.

Pin It on Pinterest