Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újabb katasztrófa érlelődik Afganisztánban

Szerző: | 2021. január 17., 20:35 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Az afgán nemzeti hadsereg (ANA) tisztjei Kabul katonai képzési központjában (KMTC), 2017. október 17-én (Fotó: Reuters/Omar Sobhani)

2500 főre csökkentette az Afganisztánban állomásozó katonái számát az Egyesült Államok – jelentette be szombaton Christopher Miller ügyvivő védelmi miniszter, aki jelezte: ugyan 2001 óta ez a legalacsonyabb létszám amivel jelen vannak az országban, de ezzel is képesek lesznek az amerikai érdekek megvédésére.

HIRDETÉS - AIP

Csakhogy a jelek szerint egyáltalán nem biztos, hogy ennek bármiféle hasznát látja majd az afgán társadalom. Az afgán kormány és a tálibok közti dohai tárgyalások ugyanis szeptember óta nem sokat haladtak előre, így egyre kisebb az esély arra, hogy véget érjen az a véres konfliktus, ami évtizedek óta tart az országban. Ráadásul ma már ott tart a helyzet, hogy ha a Biden-adminisztráció a hatalomátvétel után nem cselekszik sürgősen, olyan véres fejezetek következhetnek Afganisztánban, amelyek újabb menekülthullámot indíthatnak el Európa felé.

HIRDETÉS - AIP
  • Miért is kellene sürgősen cselekedni?
  • Mi a helyzet most a a háborúba süllyedt országban?

Elemzésünket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Afganisztán, Asraf Gháni, Kandahár, tálibok


0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes hozzászólás
Cukrászbiblia

Cukrászbiblia

A Tartine című kötet felér egy kisebb cukrásztanfolyammal, hisz a leírások jócskán túlmutatnak egy átlagos alapanyag- és elkészítési instrukción.

Pin It on Pinterest