Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Rengeteg munkahelyet menthettek volna meg Orbánék

Szerző: | 2021. január 19., 14:58 | Gazdaság, Magyar Hang Plusz

Üres étterem – Bár állott, most székhalom. (Fotó: Shutterstock)

– Az összes koronavírus által érintett munkahelyet meg lehetett volna menteni tavaly, ha az Orbán-kormány többet költött volna munkahelyvédelemre, és kevesebbet stadionépítésre vagy a Budapest–Belgrád-vasútvonalra. Ám kevés pénzt adott, és azt is csak rövid időre, ráadásul az egészet megspékelte egy jó adag bürokráciával – vélekedett az Orbán-kormány munkahelyvédelmi programjáról Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

HIRDETÉS - AIP

A gazdaságkutató elemzése szerint a járvány gazdasági hatásai Magyarországon is jelentősek voltak, és már az első hullám során több százezer munkahely került veszélybe, illetve szűnt meg. Ám a kormány tudatosan visszafogott bértámogatási politikát alkalmazott: Orbán Viktor is arról beszélt január 8-ai rádióinterjújában, hogy a magyar válságkezelés „fő iránya a beruházások támogatása”. A GKI számítása szerint Orbánék ezzel a hozzáállással időlegesen mindössze 226 ezer munkahelyet védtek meg, nettó közel 50 milliárd forintból. Ez azonban rendkívül kevés ahhoz képest, hogy az elmúlt évben legalább 835 ezren dolgoztak a vírushelyzet által leginkább sújtott 29 ágazatban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
  • Mennyibe került volna egy gálánsabb bértámogatási program a kormánynak?
  • Mennyibe kerül a magyar vállalkozásoknak egy-egy munkahely létrehozása?

A válaszokat elolvashatja a Magyar Hang január 15-én megjelent 2021/3. számában vagy a Magyar Hang Plusz felületén online.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: gazdaság, GKI, GKI Gazdaságkutató Zrt., Molnár László, munkahely, Orbán Viktor


Pin It on Pinterest