Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A bajban lévők nehezen veszik fel a ritmust a válság végén

Szerző: | 2021. január 20., 12:44 | Magyar Hang Plusz, Publicisztika

Zuhan a gazdaság a Covid-19 válság hatására (Forrás: Piaxabay)

A gazdaság könnyen befékeződik, újraindulásához viszont idő kell. A társadalom képes alkalmazkodni, így ha csupán gazdasági tényezőkön múlna, 2021-ben az üzleti élet a legtöbb országban visszatérne a 2020 eleji szint közelébe. A vezető nemzetközi elemzőhelyek nem is pesszimisták, a világgazdaság fokozatos helyreállását vetítik elő. A magyar gazdaságról szóló előrejelzésük iránya, mértéke nem tér el a hazai becslésektől: a 2020-as gazdasági visszaesést nem hozza vissza teljesen 2021, de helyreállítási lendület várható. A gazdaság azonban nem teljesen a korábbi szerkezetben fog működni, és a helyreállítás sikere azon is múlik, nem lép-e fel ismét komoly turbulencia.

HIRDETÉS - AIP

Ez azonban csupán a gazdasági vonatkozás. Amit a legnehezebb előre látni és kormányzati eszközökkel tompítani, a társadalom reagálása. Krízisben egész rétegek és térségek szakadhatnak le, az új viszonyokhoz való alkalmazkodás pedig egyenetlen, amiből újabb feszültségek fakadnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Erről is olvashat a teljes cikkben:
– A lassan újrainduló gazdaság eleinte nem igényel hatalmas tömegeket
– Sokat segíthetnének az önkormányzatok
Vegye meg az újságárusoknál a lapszámot (tartalomjegyzék itt), vagy kössön online előfizetést és olvassa azonnal!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

*

Korszakhatárt jelent a jövő év a magyar és a világgazdaságban, szerkezetváltás várható. Mennyire lehet sikeres a válságkezelés, kitörhetnek-e bárhogyan is a leszakadó régiók és rétegek? Sorozatunkban a magyar gazdaság jövőjéről kérdeztük Csath Magdolna, Bod Péter Ákos, Csaba László, Mellár Tamás és Virovácz Péter közgazdászokat. (Hajdú Péter)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: covid-válság, gazdasági váls, hiteltörlesztési moratórium, koronavírus, szerkezetváltás, válságkezelés, vétófenyegetés


Pin It on Pinterest