Nincs bizalom, de kell az oltás

Nincs bizalom, de kell az oltás

Lantos Gabriella és Lukács László György (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nincs ellentmondás abban, hogy vakcinaútlevélhez kössék a nyájimmunitás elérése után a közösségi életben való részvételt, véli Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője és egészségpolitikusa szerint viszont nem növeli az oltás iránti bizalmat a hátrányokkal való fenyegetés. Ezt a bizalmat egyik politikus sem tartja elegendőnek, és szerintük már régen folynia kellene az oltásnépszerűsítő kampánynak.

Lantos Gabriella beszélt arról is, hogy a járványügyi tapasztalatok azt mutatják, ugyanannyi idő alatt „hűl le” a járvány, mint amennyi idő alatt felfűtődött. Ha december végén voltunk a platón, akkor ugyanazon korlátozások fenntartásával legkorábban április végére tudunk oda visszajutni, ahonnan augusztus végén indultunk. A jobbikos politikus pedig érthetetlennek nevezte a hatékony kommunikáció és az oltási terv hiányát. Azzal érvelt, hogy ha Orbán Viktor azt akarja, hogy újraválasszák, arra van szüksége, hogy a gazdaság működőképes legyen.

  • Milyen feltételekkel tartják lehetségesnek a vakcinaútlevelet?
  • Mi lesz, ha nem sikerül elérni a nyájimmunitást?
  • Mi az akadálya, hogy kötelező legyen az oltás?

A két politikust arról is kérdeztük, mire számítanak az előttünk álló hónapokban, mi lesz, ha a kelleténél lassabban sikerül elérni a nyájimmunitást. A válaszaikat és a teljes interjút elolvashatják a Magyar Hang január 15-én megjelent 2021/3. számában, illetve a Magyar Hang Plusz felületén online!