Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán vagy Gyurcsány, nem az itt a kérdés!

Szerző: | 2021. január 21., 12:33 | Magyar Hang Plusz, Publicisztika

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor televíziós vitája 2006-ban (Fotó: Reuters/Árvai Károly)

Úgy van! Múlt héten is magyarabb voltam a teljes Fidesz-vezérkarnál (nem ám komolyan venni, ez csak az őféle torzulásuk tükör általi ironizálása akarna lenni), és gyönyörű apró falvakban jártam. De ez most mellékes. Most gyurcsányozni fogok. Juhé! Mi több: yeah!

HIRDETÉS - AIP

Itt van nekünk ez a végletekig lecsupaszított, a Soros-kampányok egyszerűségébe butított politikai jóslat, miszerint 2022 egyetlen üzenete, hogy Orbán vagy Gyurcsány. Amibe bizonyos nem kicsiny körökben eléggé beleszerelmesedtek, hiszen az egyik térfélről nézve Orbán, a másikról meg Gyurcsány minden idők sátánja, a ha harc, legyen harc pedig a sorkötelezettség visszaállításának lázában égő, nem volt biztonsági öv, és mégis felnőttünk közéletileg túl aktív nemzedékek valósághelyettesítő pirulája, csakhogy. 

Ellenben. Viszont. Tehát. Elnézést, hogy hebegek és habogok, de nehéz topik ez egy tábormentes demokratának. Vagyis. Hogy a búbánat rágná meg, hogy ilyenekről kell cikkeket írni! Na, jó, ne kerülgessük. Nekünk Gyurcsány mindig Gyurcsány marad. Úgy, ahogy az őszödi beszédben megteremtődött, az október 23-ai rendőri zavargásokban pedig csúcsra ért.

Ellenben. Viszont. Vagyis. Tehát. Huszonkettő nem róla szól. Orbánról igen, de róla sem úgy. Mindegy most már, borítom magamra a pártszimpátiás tömegek megsemmisítő haragját: nem Gyurcsány és nem Orbán a főszereplő, hiába képzelgi mindkettő ugyanezt a másik oldalról nézve, hanem mi. A nép. A magyar társadalom. Hoppá (ahogy az internetes hírportálok ősidőszakában próbáltuk a szégyenteljesen gagyi cím adással magunkra vonni a kattintók figyelmét), döbbenet.

Miért gondolja azt Dévényi István, hogy a huszonkettes Fidesz-bukással mindenki nyerne (egyvalakit kivéve)? Kiderül a teljes cikkből: vegye meg az idei 3. lapszámot az újságárusoknál (tartalomjegyzék itt), vagy olvassa el a cikket online előfizetésünkkel!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022-es országgyűlési választás, ellenzéki összefogás, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor


Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

Pin It on Pinterest