„Nem kéne vadulni” – Interjú Kukorelly Endrével

„Nem kéne vadulni” – Interjú Kukorelly Endrével

Kukorelly Endre (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Mindenhová elmegyek, ahová hívnak, tudatosan fenntartom a jóhiszeműséget mindenkivel szemben. Ha ezt bárki naivitásnak tartja, akkor tartsa. Mindenkit erre biztatok, a bennünk rejlő gyanakvó állatot ugyanis valamiképp le kell nyomni – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Kukorelly Endre.

Az író-költő idén tölti hetvenedik születésnapját, ami jó alkalom volt rá, hogy az idő múlásáról kérdezzük, illetve arról, mire szeret időt áldozni, és mire kevésbé. Az identitás például kevésbé izgatja, a testi-szellemi javak annál inkább.

De szóba került Demeter Szilárd nagy vihart kavart, visszavont cikke is, amiben a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója azt írta, Európa Soros György gázkamrája. – Rossz stratégia, ha úgy lépsz be a kocsmába, hogy berúgod az ajtót, és lecsapod a legnagyobb legényt, mert megütheted a kezed – reagált Kukorelly.

  • Zoomon tanít kreatív írást, hogy viseli ezt?
  • Mit gondol arról, hogy a járvány alatt mindenki még inkább a saját buborékja foglyává vált?
  • Kire fog szavazni 2022-ben?

A válaszokat és a teljes, terjedelmes interjút a Magyar Hang január 22-én megjelent 2021/4. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen (részletek itt) online!