Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Fű alatt – Irtózatos hatalmat ad az alaptörvény-módosítás a kormánynak szükségállapot idején

Szerző: | 2021. január 23., 11:30 | Belföld, Magyar Hang Plusz, Teljes interjúk

Nagy Attila Tibor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az új szabályozás értelmében nem kell fegyveres felkelés vagy fegyveres lázadás ahhoz, hogy az Országgyűlés szükségállapotot hirdessen ki – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Attila Tibor. Ez a jelenlegi rendkívüli jogrendnél is szélesebb felhatalmazást ad a kormánynak, gyakorlatilag bármikor elrendelhető házkutatás vagy a sajtó cenzúrája. A politológus emlékeztet, mindezt azzal indokolták, hogy így a kormány gyorsabban, hatékonyabban tud tevékenykedni különleges jogrend idején.

HIRDETÉS - AIP

Nagy Attila Tibor szerint miközben az ellenzék jelentős része az elmúlt években arról beszélt, hogy Orbán Viktor diktatúrát épít, az alaptörvény módosításának vitájában erről a részről hallgattak. – Az ellenzék legnagyobb részének tudatáig csak az jut el, hogy az anya nő, az apa férfi – mondta.

HIRDETÉS - AIP
  • Mi az, amit a kormány rákényszeríthet az állampolgárokra, vagy mi az, amit megtehet szükségállapot esetén?
  • Milyen rálátása lehet ilyen esetben az ellenzéknek a folyamatokra?

A Nagy Attila Tiborral készült teljes interjút elolvashatják a Magyar Hang január 22-én megjelent 2021/4. számában vagy pedig a Magyar Hang Plusz felületén online!

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes hozzászólás
Egy autósbolt megelőzte ugyan a kormányt, de végül csak megjelent a szigorításról szóló rendelet

Egy autósbolt megelőzte ugyan a kormányt, de végül csak megjelent a szigorításról szóló rendelet

Egy korábban kiszivárgott dokumentum után megérkezett a hivatalos kormányrendelet is. A járműszervizek, a piacok, a lottózók és az újságosok is nyitva maradhatnak, a kaszinóknak valóban zárniuk kell. Fellélegezhetnek az ügyvédek és az állattenyésztők is. A maszk mindenhol kötelező lesz. Mutatjuk a részleteket!

Pin It on Pinterest