Veszélyhelyzeti funkció

Veszélyhelyzeti funkció

Fotó: Cardiffi Egyetem

Szakmány Tamás csak rövid időt akart Nagy-Britanniában tölteni, hogy továbbfejlessze aneszteziológusi és intenzív terápiás tudását. Aztán kintléte alatt tudta meg, hogy a pécsi orvosleépítések őt is érintik, így a maradás mellett döntött. Ma már az egyik cardiffikórház intenzív részlegének vezetője és a Cardiffi Egyetem professzora. II. Erzsébet királynő a járvány során tanúsított áldozatkész munkájáért MBE- címet adományozott neki.

Kétszer is meg kellett néznem az e-mailt, hogy nem átverés-e, mert elsőre nem is hittem el – nyilatkozta Szakmány Tamás, a Cardiffi Egyetem professzora és a walesi Gwent megyei Királyi Kórház aneszteziológusa a BBC-nek. Az orvos nem feltétlenül ismeretlen a walesi tévénézők számára, mert a BBC helyi stúdiója már forgatott a kórház sürgősségi osztályán dokumentumfilmet tavasszal, amelyben szerepelt.

Az MBE-cím azonban kiemelkedik minden eddigi elismerés közül, amelyben Szakmány Tamásnak része volt. Lapunknak elmondta, hogy a kórházban eddig egy MBE- és két OBE-címmel kitüntetett orvos dolgozott (lásd keretes írásunkat). A kitüntetést a koronavírus-járvány első hulláma alatt tanúsított áldozatos munkájáért, a walesi betegek kezelésének koordinálásáért kapta.

  • Milyen az élete Angliában egy orvosnak?
  • Hogyan zajlik a munka kinti kórházakban?
  • Miként viszonyulnak az oltáshoz a brit egészségügyi dolgozók?

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!