Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mit hoz a kormánynak Orbán „rémálma”?

Szerző: | 2021. január 28., 15:30 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Antony Blinken amerikai külügyminiszter beszél a tiszteletére tartott ünnepségen az amerikai külügyminisztérium washingtoni épületében 2021. január 27-én (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Carlos Barria)

Elsöprő többséggel hagyta jóvá Antony Blinken külügyminiszteri kinevezését kedden az amerikai törvényhozás felsőháza: míg a száztagú szenátusban 78-an támogatták, addig mindössze 22-en szavaztak ellene, vagyis a republikánusok is nagy arányban mondtak igent az amerikai diplomácia új vezetőjére.

HIRDETÉS - AIP

Mindez nem csak arra utal, hogy az 58 éves politikus eddigi munkásságát még az ellenfelei is sokra értékelik, hanem arra is, hogy Blinkennek erős háttérországa lesz az elkövetkezendő években mindazokhoz az ambícióihoz, amelyeket megpróbál keresztülvinni nemzetközi színtéren – többek között Magyarországon.

  • Ki is Antony Blinken?
  • Milyen irányban változhatnak innentől a magyar-amerikai kapcsolatok?
  • Milyen kérdéseket vehet most elő az Egyesült Államok, hogy nyomást gyakoroljanak az Orbán-kormányra?

Zgut Edit politológussal beszélgettünk a két ország kapcsolatáról és a jövőről. A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Amerikai Egyesült Államok, Antony Blinken, ceu, Joe Biden, NATO, Zgut Edit


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

Pin It on Pinterest