Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hová lett az Iszlám Állam pénze?

Szerző: | 2021. február 02., 20:00 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Az Iszlám Állam által 2015. augusztus 25-én kiadott progpagandavideó részlete a palmürai Baál (Bél) templom felrobbantásáról (Fotó: Reuters)

Továbbra is olajozottan működik az Iszlám Állam (IÁ) gépezete. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a terrorszervezet nemcsak területeket vont ellenőrzése alá Szíriában, de ismét jól koordinált terrorakciókat hajtott végre Irakban: nemrég 32 halálos áldozatot követelt két öngyilkos merénylet Bagdadban a Tajarán téren lévő piacon.

HIRDETÉS - AIP

És akkor még ott vannak a klasszikus maffiamódszerek is, amelyeket valaha az al-Káida járatott csúcsra a régióban: a lopott tárgyak értékesítésétől az emberrablásokon át a zsarolási ügyekig ma is széles a skála, amelynek most már az IÁ a legfőbb haszonélvezője.

Egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy az IÁ mára pénzügyileg rendezte sorait, ezzel újra alkalmassá vált arra, hogy nemzetközi terrorszervezetként működjön.

  • Honnan van pénze a szervezetnek?
  • Mire költi?

A teljes cikket a Magyar Hang január 29-én megjelent 2021/5. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Irak, Iszlám Állam, Szíria, terrorizmus


Pin It on Pinterest