Értelmezhetetlen ígéret a háziorvosi bérek rendezése

Értelmezhetetlen ígéret a háziorvosi bérek rendezése

Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védőoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Képünk illusztráció.

Nem látszik a koncepció, nem tudjuk, a kormánynak milyen reformelképzelései vannak, és hogy egyáltalán mi a célja az alapellátással – ezt mondta a Magyar Hangnak Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakközgazdász, miután Gulyás Gergely a háziorvosok béremeléséről beszélt.

Ismert, a kancelláriaminiszter jelezte: azok a háziorvosok, akik szoros együttműködésben lesznek tagjai a praxisközösségnek, megkapják az orvosi bértábla szerinti emelést, míg akik lazábban, azok a jelenlegi 428 ezer forintos bér és a bértábla szerinti fizetés közötti különbözet 80 százalékát kapják meg. Ha egy háziorvos nem vesz részt praxisközösségben, 30 százalékos béremelést fog kapni

Rékassy Balázs szerint rossz végén lett megfogva a dolog, hiszen először ki kellene dolgozni a praxisközösségek működésének, felépítésének szabályrendszerét, aminek jelenleg semmi jele

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang január 29-én megjelent 2021/5. számában. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!