A kecske, aki ha hetedszer is nyer, várost neveznek el róla

A kecske, aki ha hetedszer is nyer, várost neveznek el róla

A Tampa Bay hátvédje, Tom Brady dobásra készül Fotó: Reuters/Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)

Negyvenhárom évesen húszéveseket megszégyenítő teljesítményt nyújt a legnagyobb amerikai focisnak kikiáltott Tom Brady. Az irányító maga a két lábon járó tündérmese, lesajnált cserejátékosból hatszoros bajnok lett, aki még a „királylány” szívét is elnyerte. Vasárnap pedig újabb koronát tehet fel valószínűtlenül sikeres pályafutására.

Én vagyok a legjobb döntés, amit ez a klub valaha meghozott – mondta Tom Brady a bostoni New England Patriots amerikaifoci-csapat tulajdonosának, Robert Kraftnek az első találkozásukkor. A milliárdos üzletember aligha vette komolyan az ösztövér irányítót (quarterback), akinek akkori megbecsüléséről sokat elárul, hogy a 2000-es játékosbörzén – ahol a főiskoláról kikerülő játékosokat választják ki a nemzeti futball-liga (NFL) csapatai – csupán a 199. helyen kelt el. Ám Brady története igazi amerikai tündérmese lett, a lesajnált fiú két évtized alatt legyőzött mindenkit, és megnyert mindent, amit csak lehetett, övé lett a birodalom a királykisasszonnyal együtt. És az óta sem állt le: 43 évesen a tizedik nagydöntőjére (Super Bowl) és a hetedik győzelmére készül. 

Az irányító nevére keresve az elmúlt években egyre gyakrabban bukkannak fel kecskék az interneten. Ez nem a pályafutását követő lehetőségeket vagy az ellendrukkerek vágyát jelöli, csupán egy szóvicc eredménye: Tom Brady sportágában immár hivatalosan is a GOAT, vagyis a Greatest Of All Time (Minden idők legjobbja), a betűszó pedig angolul kecskét jelent. Az amerikai ligákban ellenállhatatlanul vonzódnak a rekordokhoz, a címkézéshez, a szuperlatívuszokhoz: Wayne Gretzky a legnagyobb jégkorongozó, Michael Jordan a legnagyobb kosárlabdázó, Tom Brady pedig a legnagyobb focista. Feleslegesnek tűnhet a jelző, de semmiképp sem alaptalan. 

A teljes cikkben ezekről is olvashat:
– Hogy indult el a legendává válás útján?
– Hogyan képes valaki negyven felett is húszéveseket megszégyenítő teljesítményre?
– Tampa Bayből Tampa Brady lesz?
A teljes cikket a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában olvashatja el (tartalomjegyzék). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!