Marx, iszlamisták, bányászkórus és Soros: Borsodbótán jártunk

Marx, iszlamisták, bányászkórus és Soros: Borsodbótán jártunk

Gulyás János, Borsodbóta polgármestere és díszpolgára (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Gulyás János hófehér nejlon ingének szivarzsebében tulajdonképpen minden benne van, amiért Borsodbótára utaztunk. A nyolcszázötven fős település vezetője ugyanis pont úgy tűzi be oda a golyóstollát, ahogy azt a régi szakik tették. Ilyet ma már jószerével csak megsárgult újságok fotóin látni. Hiába: a Munkáspárt egyetlen hivatalban lévő polgármesteréhez passzol is az irón, és nála a dolgozószobában elhelyezett porcelán Marx-fejek is hitelesek.

(...)

– Azt tartom talán a legnagyobb elismerésnek, hogy ha azt mondják, nem vagyok köpönyegforgató – mondja a település vezetője. Mi most egy másik mérföldkő kapcsán kerestük fel: Borsodbóta testülete 35 évnyi polgármesterkedés és tanácselnökösködés után díszpolgári címet adományozott Gulyás Jánosnak. A szervezést igyekeztek a tudta nélkül bonyolítani, persze megsejtette ő előre, mert hát egy ekkora településen nehéz bármit is titokban tartani.

– Hogy épült le Borsodbóta és környéke?
– Össze lehet-e hasonlítani Kádár Jánost és Orbán Viktort?
– Milyen a cigány-magyar együttélés a faluban?
– Mi köze Soros Györgynek a településhez, és mit gondol róla egy munkáspárti polgármester?
A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában (tartalomjegyzék itt), vagy a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!