Krumpligazdasági és Kolompérminisztérium

Krumpligazdasági és Kolompérminisztérium

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszédet mond a nemzeti összetartozás éve alkalmából tartott rendezvényen a Somogy megyei Lengyeltótiban 2020. szeptember 11-én (Fotó: MTI/Varga György)

Olyan pármillió forintos kis mutyika, amilyenre a minap derült fény a magyar független sajtó egyik utolsó fragmentumának jóvoltából, igazából már említésre sem érdemes a NER tizenegyedik esztendejében. Nincs olyan gyors számláló, mely mérni tudná az olyan pármilliós egységekben kiömlő korrupciós pénzeket, mint amennyiért a Külügyminisztérium (mi más?) vásárolt ezer zsák tízkilós burgonyát, valamint ezer hétkilós tálca almát egy jóravaló Fidesz-tag nagytermelőtől, bizonyos Rácz Imre uramtól.

Ki más által elégítené ki a közismerten a feladatai közé tartozó krumplifelvásárlási igényeit a külügy, mint egy olyan megbízható tagtársuktól mint Rácz úr, aki húsz hosszú évvel ezelőtt váltotta ki a Fidesz párttagsági igazolványát. Ha jól számolom, Rácz úr 2001-ben hozta meg élete legnagyobb horderejű, egyben legjobb döntését, és lépett be Orbán Viktor miniszterelnök úr pártjába. Ekkor még nem volt a haza ellenzékben, ámde vihar előtti csend volt ez, már gyűltek a 2002-es választás sötét jóléti rendszerváltásos fellegei Magyarország egén. Rácz úr ebben a vészterhes időszakban döntött úgy, hogy nem csak almát meg krumplit termel a továbbiakban, hanem részt vesz a nagy közös narancsfa nevelgetésében is.

A teljes cikket keresse a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában (tartalomjegyzék itt), vagy olvassa el online hozzáférésünkkel!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!