Négy hét műtüdőn

Négy hét műtüdőn

Szilvia ágya körül balról: Merkely Béla, Gál János, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója, és Ács Nándor (Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila)

Immár a rehabilitáció szakaszába lépett annak a koronavírus-fertőzésen átesett kismamának a gyógyulása, akinek életét a Semmelweis Egyetem orvosai mentették meg példátlan, 69 napig tartó küzdelem során. A császármetszéssel világra segített baba is remekül van. A kismamát négy héten keresztül testen kívüli műtüdővel tartották életben, a Semmelweis Egyetem tudomása szerint ez volt Közép-Európában az első sikeres „műtüdőkezelés” Covid–19 okozta tüdőgyulladás terápiája során.

A kisbabát világra segítő orvoscsoport vezetője, Ács Nándor professzor nyilatkozott lapunknak. – Azt őszintén meg kell mondanom, hogy bennünk, orvosokban is sokszor felmerült, hogy vajon a kismama túlélheti-e a betegséget, hiszen többször volt kritikus állapotban – mondta, hozzátéve, hogy azért sikerült megmenteni, mert soha senki sem adta fel a reményt.

A gyógyulás történetét és a professzor nyilatkozatát bemutató cikkünket elolvashatja a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában.Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!