Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Jézus, Te így képzeled el papjaid életét?”

Szerző: | 2021. február 16., 06:00 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Ferenc pápa húsvétvasárnapi misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2020. április 12-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/AFP pool/Andreas Solaro)

Nem hagyta jóvá Cseh Péter Mihály katolikus pap fellebbezését a pécsi püspök, így az atya továbbra is munka nélkül van. Cseh Péter még tavaly májusban írt levelet feletteseinek, a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt szerzett tapasztalatairól. Szerette volna megvitatni a levél tartalmát paptársaival, azonban elöljárói megtiltották, hogy nyilvánosságra hozza az írást. Cseh Péter a tiltás ellenére szeptember elején egy Ferenc pápának címzett levél részeként közzétette az iratot saját blogján.  

HIRDETÉS - AIP

Erre válaszul hétköznapi kifejezéssel élve elbocsátották, hivatalosabban fogalmazva a szent rend mindennemű gyakorlása alól való felfüggesztés büntetésével sújtották. Péter atya papi szolgálatának folytatása a pécsi egyházmegye püspökének hatáskörébe tartozik. Cseh Péter neki írt levelet, amelyben – megint hétköznapi kifejezést használva – fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. Időközben új püspöke lett Pécsnek, Felföldi László, akit január hatodikán szenteltek püspökké és iktattak hivatalba. Cseh atya levelére azonban tőle sem érkezett semmilyen reakció. Jogi értelmezés szerint ha kilencven napig nem érkezik válasz, az nemleges válasznak tekintendő. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Jelen állás szerint tehát Cseh Péter nem dolgozhat többé katolikus papként. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük Felföldi László megyéspüspöknek is, ő azonban a mi levelünkre sem válaszolt.

Az alábbiakban Cseh Péter atya engedélyével a sajtóban elsőként közzétesszük a Ferenc pápának írt levelet.

Amennyiben el szeretné olvasni, megteheti a Magyar Hang Plusz felületén!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: elbocsátás, Ferenc pápa, katolikus egyház, pápa


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

Pin It on Pinterest