Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Déjà vu

Szerző: | 2021. február 28., 06:55 | Magyar Hang Plusz, Pár perc próza

Üres utca Budapesten a kijárási korlátozás kezdetén, 2020. november 11-én éjjel (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Először tavaly decemberben futott végig rajtam az érzés. Megtorpantam a belvárosi tér közepén, és hosszan meredtem magam elé: honnan is olyan ismerős mindez? Azt a maszk fölé tolva folyton bepárásodó, ezért jobbára a zsebemben hordott szemüveg nélkül is felmértem, hogy a közvilágítás az év ezen szakában a megszokottnál jóval gyérebb, a zajszint is valamivel alacsonyabb, és a mindenhol terjengő dermedt üresség úgy veszi be magát a kabátom szövetébe, sőt a bőröm pórusaiba, mint egy évvel korábban a töki pompos meg a forralt bor karácsonyi vásárokról odaszivárgó illata. Mi zavar ennyire? Így is lehet élni.

HIRDETÉS - AIP

Az élet kegyes volt velem, és mindent megmutatott a kunyhótól a palotáig, az alföldi tanyától a tízmilliós észak-amerikai világvárosig, harsoghatnám, mint egy Story-szalagcím. De hála a magasságosnak, az élet mégsem mutatott meg mindent, a változatosság inkább térben terjedt ki, amúgy pedig kimozdíthatatlanul ragadtam bele az alsó középosztályba.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: kijárási korlátozás, szocializmus, tárca


Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

Pin It on Pinterest