Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tejdrágulás jöhet

Szerző: | 2021. március 03., 06:00 | Gazdaság, Magyar Hang Plusz

(Fotó: Debby Hudson/Unsplash)

Idén folyamatos, enyhén emelkedő tej- és a tejtermékárakra lehet számítani, a termelési költségek ugyanis 2020-ban átlagosan 15–18 százalékkal nőttek – derül ki a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felméréséből, amelyben mintegy 60 kisebb és nagyobb termelő illetve feldolgozó vett részt.

HIRDETÉS - AIP

Elsősorban a takarmányárak szaladtak el, a hazai búza és kukorica 25–30 százalékkal drágult, a szójadarát – az ágazat nagy része ezt használja – közel harmadával magasabb áron lehet importálni. A vizsgált időszakban kilenc százalékkal gyengült a forint, ami visszaköszön az energia, az import takarmány és csomagolóanyagok, de akár a külföldről vásárolt tejipari technológiák, gyártósorok árában is.

Mit mond Harcz Zoltán, a terméktanács ügyvezető igazgatója?

A teljes cikket a Magyar Hang február 26-án megjelent 2021/9. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Harcz Zoltán, Kőröstej, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt., Sole–Mizo Zrt, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Tolnatej Zrt.


Pin It on Pinterest