A megnyugvás ösvényein*

A megnyugvás ösvényein*

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Székesfehérvári Osszáriumban (csontkamrában) õrzött királyi maradványok vizsgálatának megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Azt mondja konzervatív beállítottságú barátom, ne kötözködjem folyton, vegyem észre azokat a jelenségeket, intézkedéseket, mozzanatokat is, amelyek megnyugtatók. Elhatároztam hát, hogy a szocialista realizmus kötelmének nyomvonalán haladva végigtallózok az írásomkor éppen aktuális híreken, és lajstromba szedem, ami bármi megnyugvásra okot ad.

Mindjárt az első, ami megnyugtatóként hatott rám, hogy ahol az elmúlt tíz évben 786 százalékkal nőtt a képviselők átlagvagyona, abban a parlamentben közülük az egyik átlagos vagyonú kijelentette: „nyomor helyett tisztes szegénységet kínál a közmunka”. Lássuk be, igazán megnyugtató, ha egy politikus álláspontja ennyire keresztényi és demokrata.

Mi ad még okot a megnyugvásra? Kiderül a teljes publicisztikából! Keresse a Magyar Hang február 26-án megjelent 2021/9. számában. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!