Szükség van a Fideszben csalódott szavazókra – Interjú Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel

Szükség van a Fideszben csalódott szavazókra – Interjú Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel

Pálinkás József és Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

A kormánynak a válság alatt is a lopás a legfontosabb; űrprogramra, jachtkikötőkre és Mészáros szállodáira sok-sok milliárd forint jutott, miközben az önkormányzatokat elvonásokkal lehetetlenítették el – mondja az első miniszterelnökjelölt-jelölti vitában Márki-Zay Péter. – Amennyiben politikai bosszú fogja vezérelni az egyébként jogos igazságszolgáltatást, abból csak még nagyobb baj lesz – így Pálinkás József az esetleges kormányváltást követő elégtételvételről.

Az ellenzék esélyeit firtató kérdésre Márki-Zay Péter azt mondta, hogy „az okos DK-sok nem Dobrevre fognak szavazni, mert pontosan tudják, ha netán az előválasztáson ő nyerne, akkor marad Orbán Viktor a miniszterelnök”.

Pálinkás József pedig a jelenlegi válsággal kapcsolatban fogalmazott úgy, hogy „az ősz folyamán föltehetően néhány ezerrel kevesebben haltak volna meg a koronavírus következtében, ha akkor a szakmára hallgatva kezeli a kormány a válságot”.

A Magyar Hang felkérte mind a négy, már bejelentkezett miniszterelnökjelölt-jelöltet, ám Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter (Jobbik) nem vállalta a közös beszélgetést.

  • Jónak tartják a jelenlegi családtámogatási rendszert?
  • A migráció kapcsán a jelenlegi rendszert meghagynák vagy változtatnának?
  • Paks II legyen? Ne legyen?

A két miniszterelnök-jelölttel készített páros interjúnkat a Magyar Hang március 5-én megjelent 2021/10. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!