Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mit üzen az ellenzék azon túl, hogy „Orbán, takarodj”?

Szerző: | 2021. március 06., 11:00 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Orbán Viktor miniszterelnök (b, elöl) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. február 22-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Eldőlt: az ellenzéki pártok – a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik – egy listán indulnak a Fidesz–KDNP leváltásáért. Ugyanakkor egy esetleges közös kormányzás programjának konkrét részleteit még nem hozták nyilvánosságra. Milyen ötletek merültek fel egyáltalán, és mit szólnak a szakértők? A Magyar Hang utánajárt.

HIRDETÉS - AIP

A jövő évi választás előtt felmerül a kérdés, egyáltalán még foglalkoztatja-e a szavazókat, van-e a pártoknak programja, hiszen a Fidesz évek óta anélkül is sikeres. Pulai András elemző, a Publicus Intézet ügyvezetője úgy látja, tartalmi és politikai okokból is fontos a program. – Ebben mondják el a szereplők, mit szeretnének az országgal, és kifejezik azt is, hogy egy platformon vannak tartalmi kérdésekben – mondta.

Azzal a felvetéssel nem értett egyet, hogy az ellenzéknek ne lenne már most is üzenete azon túl, hogy Orbán Viktor távozzon, szerinte utóbbit csak a kormánypárti narratíva próbálja elhitetni. – Széles tartalmi körben már született konszenzus olyan főbb kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a szociális biztonság vagy a határon túli magyarság – közölte. Utóbbival kapcsolatban azt hozta fel példának, abban minden párt egyetért, hogy a határon túliaknak legyen szavazati joguk, és úgy tűnik, abban is, hogy az ne a jelenlegi formájában legyen. – Ha megkérdeznénk, kell-e a családi pótlékot növelni, erre is mindannyian igennel válaszolnának – jelentette ki.

A teljes cikkben erről is olvashat:
– De vajon érdemes-e elszámoltatással kampányolni, mikor azt már a Fidesz sem tudta megvalósítani?
– Mit tartanak a pártok jelenleg a legfontosabb intézkedéseknek?
– És mit szól a gazdasági ígéretekhez Csaba László közgazdász professzor?

A válaszokat és a teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz online felületén vagy a pénteken megjelent friss hetilapunkban (tartalomjegyzék itt).

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Csaba László, ellenzék, ellenzéki összefogás, Orbán Viktor, program, Pulai András


Pegasus

Pegasus

Tagadom, hogy tagadnom kellene, hogy majd tagadni fogom, hogy letagadtam, hogy lett volna bármiféle letagadnivalóm, amit tagadni lehet. Ezzel zárom sajtótájékoztatómat, köszönöm figyelmüket.

Pin It on Pinterest