A győzelem sötét oldala

A győzelem sötét oldala

Larry Nassar áldozatai a tárgyaláson (Fotó: REUTERS/BRENDAN MCDERMID)

Zaklatás, erőszak és megfélemlítés; évtizedekig vadászhattak kiskorú sportolókra a versenyzők közelében dolgozó szexuális ragadozók. A szövetség és a nemzeti hősként ünnepelt vezetők minden ügyet eltussoltak.

John Geddert mindig a törvények fölött állt, és még utolsó cselekedetével is az áldozatainak akart ártani – mondta egy interjúban Sarah Klein egykori tornász. A ma már jogászként dolgozó amerikai nő korábbi edzőjéről, a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert női tornászcsapat vezetőjéről szólva úgy fogalmazott, hogy „ő volt a legrosszabb emberi lény, akit el tudok képzelni”.

Geddert február 25-én öngyilkos lett. Aznap kellett volna feladnia magát, de a hatóság emberei hiába várták, a férfi testét később egy országúti pihenőhelyen találták meg. A 63 éves edzőt egyebek mellett szexuális erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolták, élete hátralévő részét valószínűleg börtönben kellett volna töltenie.

A teljes cikket a Magyar Hang március 5-én megjelent 2021/10. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!